Σελίδες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στην κορυφή του κόσμου η Κορίνθιανς



Παγκόσμια πρωταθλήτρια σε επίπεδο συλλόγων αναδείχθηκε η Κορίνθιανς. 

Οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν 1-0 της Τσέλσι, χάρη σε γκολ του Γκερέρο στο 69’. 

Καλύτερη η ομάδα του Τίτε, η οποία - πλην ελαχίστων περιπτώσεων - δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Λονδρέζους. 

Αυτό ήταν το δεύτερο… διηπειρωτικό για την «Timao», η οποία την τελευταία φορά που είχε σηκώσει το τρόπαιο ήταν το 2000. 

Από 26 κατακτήσεις έχουν πλέον οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και εκείνη από την Λατινική Αμερική. 

Στο 90’ αποβλήθηκε δικαιολογημένα ο Κέιχιλ, ο οποίος έκανε αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Έμερσον. 

Πάλι καλά που υπήρχε ο Κάσιο… 

Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν. Ωστόσο, η Τσέλσι θα μπορούσε να είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αν δεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ο Κάσιο της Κορίνθιανς. 

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας είπε «όχι» σε τρεις περιπτώσεις με χαρακτηριστικότερη όλων τη φάση στο 41ο λεπτό του ματς, όταν ο έδιωξε σε κόρνερ το εξαιρετικό πλασέ του Μόουζες. 

Από την πλευρά τους, οι τυπικά γηπεδούχοι μπορούσαν να είχε πετύχει ένα γκολ στο 33’ μετά την προσπάθεια του Γκερέιρο. Ο 28χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των Λονδρέζων, όμως δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Τσεχ. 

Από εκεί και πέρα, το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από το πάθος των Βραζιλιάνων που έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις σε αντίθεση με τους «μπλε» που άργησαν να ανεβάσουν ρυθμό. 

Ένα γκολ ήταν αρκετό… 

Στην επανάληψη, η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να πιέσει και να μπορέσει να πετύχει κάποιο γκολ. Ωστόσο, η Κορίνθιανς κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό των Λονδρέζων και πέρασε εκείνη μπροστά με συνεχόμενη παρουσία στην περιοχή του Τσεχ. 

Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ του Γκερέρο στο 70’. Ύστερα από σύγχυση που επικράτησε στα καρέ της περιοχής των «μπλε» ο Παουλίνιο σούταρε, απέκρουσε ο Τσεχ και ο Γκερέρο με κεφαλιά έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα. 

Οι Βραζιλιάνοι ανέβηκαν ψυχολογικά και οι Λονδρέζοι δεν είχαν κάποια σπουδαία φάση για να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 90’ αποβλήθηκε ο Κέιχιλ με απευθείας κόκκινη κάρτα, ύστερα από σκληρό τάκλιν που έκανε στον Έμερσον. 

Στο 92’ ο Τόρες μετά από άστοχη έξοδο του Κάσιο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο Ισπανός φορ ήταν εκτεθειμένος. Ένα λεπτό αργότερα υπήρξε σπουδαία ευκαιρία για την Τσέλσι, αλλά το πλασέ του Μάτα από πλάγια θέση βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Κορίνθιανς: Κάσιο - Αλεσάντρο, Τσικάο, Πάουλο Άντρε, Φάμπιο Σάντος – Ραλφ, Παουλίνιο – Ντανίλο, Έμερσον (91’ Ουάλας), Ζόρζε Ενρίκε - Γκερέρο (87’ Μαρτίνες) 

Στον πάγκο: Σέζαρ, Ουάλας, Μαρτίνες, Ντάγκλας, Πόλγκα, Αράο, Εντενίλσον, Ντανίλο, Γκιγιέρμε, Φελίπε, Ζιοβάνι, Ρομαρίνιο. 

Τσέλσι: Τσεχ - Ιβάνοβιτς (83’ Άθπιλικουέτα), Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ - Ραμίρες, Λάμπαρντ - Μόουσες (73’ Όσκαρ), Μάτα, Αζάρ (87’ Μαρίν) - Τόρες 

Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Ιλάριο, Φερέιρα, Άθπιλικουέτα, Μπέρτραντ, Μίκελ, Σάβιλ, Όσκαρ, Μαρίν, Πιαζόν 

Δείτε το σχετικό βίντεο 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου