Σελίδες

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Πέναλτι και στα φιλικά



Μια πρωτοποριακή ιδέα έριξε στο τραπέζι ο Ρόι Χότζον προκειμένου να «λύσει» το ψυχολογικό πρόβλημα της Αγγλίας στη διαδικασία των πέναλτι. 

Ο Άγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός πρότεινε λοιπόν, τα φιλικά των εθνικών ομάδων που λήγουν ισόπαλα να οδηγούνται αμέσως στα πέναλτι. 

Η Αγγλία έχει κερδίσει μόλις μια στις τελευταίες έξι φορές, που παιχνίδι της οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 κόντρα στη Γερμανία. 

«Δεν θα ήταν άσχημο μετά από ένα ισόπαλο αποτέλεσμα σε ένα φιλικό, να υπάρχει αμέσως και χωρίς παράταση, η διαδικασία των πέναλτι. Θα αρέσει και στον κόσμο που θα παρακολουθεί την αναμέτρηση αλλά θα βοηθήσει και αρκετά τους παίκτες αφού θα νιώθουν την πίεση και θα εξασκούνται σε αυτήν» τόνισε ο Χότζον, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόβλημα των παικτών του καθαρά ψυχολογικό. 

«Το έχω πει και στο παρελθόν. Όταν ξεκινάει η διαδικασία εμείς νιώθουμε ήδη χαμένοι και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος» επεσήμανε ο Χότζον. 

Η Αγγλία τα τελευταία χρόνια έχει ηττηθεί δύο φορές από την Πορτογαλία στα πέναλτι, το 2004 και το 2006, δύο φορές από τη Γερμανία το 1990 και το 1996 και μια φορά από την Ιταλία, στα προημιτελικά του EURO 2012. Η μοναδική της νίκη σημειώθηκε απέναντι στην Ισπανία, στα προημιτελικά του EURO το 1996. 

England365.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου