Σελίδες

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τα δεδομένα της υπόθεσης Μπατίστ!



Μία μέρα μόνο έμεινε για την πιθανότητα επιστροφής του Μάικ Μπατίστ, όμως η απόσταση παραμένει μεγάλη και μόνο η Φενέρ μπορεί να δώσει λύση! Το gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ.


Ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει υπέρβαση για να φέρει πίσω τον Αμερικανό, ο 35χρονος άσος από την πλευρά του δεν παραιτείται από το συμβόλαιό του και όλα τα ενδεχόμενα πια παραμένουν ανοιχτά. 


Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ευρέως η πληροφορία από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ότι ο Μπατίστ δεν δέχεται να επιστρέψει επειδή προτιμά να καθίσει στο συμβόλαιο των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή πράγματι είναι η μία όψη του νομίσματος. Είναι η μισή αλήθεια για την ακρίβεια. Η άλλη μισή είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει ελάχιστα χρήματα και προσπαθεί να δελεάσει με το συναίσθημα τον Μπατίστ. Το gazzetta.gr έψαξε εις βάθος την υπόθεση και με απόλυτη αξιοπιστία αναλύει όλα τα δεδομένα των τελευταίων ωρών που είναι τα εξής:


1) Ο Μπατίστ θέλει να γυρίσει, ο Παναθηναϊκός επίσης επιθυμεί να κλείσει την τρύπα στο 5 με μία σίγουρη λύση, ξεχνώντας όσα έγιναν το καλοκαίρι και προκάλεσαν τραύματα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

2) Η Φενέρ δείχνει... χωρίς τακτ πλέον την πόρτα της εξόδου στον Αμερικανό, καθώς αποκτήθηκε άλλος σέντερ και ουσιαστικά του φωτογραφίζουν πως αν συνεχίσει θα βλέπει τα ματς από τον πάγκο ή την εξέδρα.

3) Ο Μπατίστ είναι απογοητευμένος από τη ζωή στην Πόλη, αλλά και τον τρόπο που τον διαχειρίστηκε ο Πιανιτζιάνι, επιχειρώντας μετά από χρόνια να τον μεταθέσει στο "4". Κι έτσι, ψάχνεται για να αποχωρήσει.

4) Η Φενέρ του έχει δώσει ήδη μέχρι τώρα κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ και απομένει 1 ακόμα εκατομμύριο μέχρι τη λήξη της σεζόν. Ποσό που ο Μπατίστ δε θέλει να απεμπολήσει ή τουλάχιστον όχι ολόκληρο.

5) Ο Παναθηναϊκός έχει βγει ήδη over budget και με τα 50.000 ευρώ που έδωσε ως αποζημίωση στον Πάνκο, μίκρυνε ακόμα περισσότερο τις οικονομικές δυνατότητές του για απόκτηση σέντερ, που ούτως ή άλλως κοστίζουν και πιο ακριβά. Με δεδομένο ότι είχε βγει στην αγορά με ένα ποσό της τάξης των 150-200.000 ευρώ, οι επιλογές ήταν ελάχιστες και ικανές να ντύσουν στα πράσινα παίκτες σαν τον Σερμαντίνι κι όχι του υψηλότερου επιπέδου.

6) Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει για τα καλά. Η διορία για προσθήκη παίκτη στο Top 16 λήγει την Τετάρτη και οι ώρες είναι μετρημένες. Ως εκ τούτου, ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει τώρα. Την Πέμπτη θα είναι ήδη αργά.

Ποια είναι η μόνη λύση; Να δώσει η Φενέρ στον Μπατίστ μια σοβαρή αποζημίωση προκειμένου να μην τον έχει να κάθεται. Παράλληλα, ο Μπατίστ να συνειδητοποιήσει πως δεν θα υπάρξει ομάδα που μπορεί να του καλύψει το υπόλοιπο του συμβολαίου (και φτάνει το 1 εκ. ευρώ ως το τέλος της σεζόν.) και λαμβάνοντας ένα ποσό από τη Φενέρ να αποχωρήσει. Και τέλος, ο Παναθηναϊκός - εφόσον συμβούν τα δύο παραπάνω - να μικρύνει την ψαλίδα της διαφοράς με τον Μπατίστ.

Στην παρούσα φάση, η Φενέρ φαίνεται να κρατάει το κλειδί της υπόθεσης, που παραμένει ορθάνοιχτη, αλλά με διαφορές που δεν είναι εύκολο να καλυφθούν σε μία μέρα. Εκτός αν τελικά μιλήσει το αμοιβαίο συναίσθημα.

gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου