Σελίδες

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

«Αν φοβόμουν δεν θα ερχόμουν»



Ο Παύλος Μητρόπουλος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της ΑΕΚ και μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ένωση, αλλά και για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε στην καριέρα του.


Αναλυτικά η συνέντευξη στην Ώρα των Σπορ:

- Με βάση την θέση της στο πρωτάθλημα αλλά και μετά από τον αποκλεισμό από το κύπελλο, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Πως ένας ποδοσφαιριστής σ' αυτή την χρονική συγκυρία, παίρνει την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ;

«Είναι όντως πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει η ΑΕΚ. Όμως εκείνο που σε πείθει να έρθεις, είναι η δυναμική που έχει ακόμα η ΑΕΚ. Ο κόσμος που έχει στο πλευρό της και την στηρίζει ακόμα και σ' αυτές τις δύσκολες και σου δίνει την σιγουριά πως μπορεί να τις ξεπεράσει. Επίσης ένας ποδοσφαιριστής που έχει δυνατό χαρακτήρα αυτές τις στιγμές περιμένει. Όταν μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ περνάει δύσκολες στιγμές, να βρεθεί εκεί, να προσφέρει, να βοηθήσει να ξεπεραστούν και  να γράψει το όνομα του στην ιστορία»

- Επομένως η φανέλα της ΑΕΚ είναι ακόμα βαριά;

«Έτσι ακριβώς. Είναι πολύ βαριά η φανέλα. Είναι κάτι σαν έλξη για κάθε ποδοσφαιριστή. Τον «τραβάει».  Ήταν και παραμένει μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να φορέσει την φανέλα της».

- Είχες πει λίγες ώρες μετά την συμφωνία, πως όταν μιλάμε για την ΑΕΚ τα χρήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ισχύει αυτό;

«Θεωρώ πως έτσι πρέπει να είναι. Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα που μπαίνουν μπροστά από τα χρήματα. Επίσης θα έλεγα πως πολλά παιδιά μπορούν να «εκμεταλλευτούν» την ΑΕΚ, υπό την έννοια πως είναι μια τεράστια ευκαιρία να μπορούν να βρεθούν σε μια τέτοια ομάδα. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως  είναι η ΑΕΚ. Ειδικά σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να την βοηθήσεις. Και νομίζω πως οι πάντες πρέπει να βοηθήσουν σ' αυτή την στιγμή την ΑΕΚ. Όλη η Ελλάδα. Να ξέρουν όλοι πως χωρίς μια ΑΕΚ δυνατή, δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο».

 - Είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες, παρόλα αυτά διάλεξες ΑΕΚ. Τι ήταν εκείνο που μέτρησε καταλυτικά ώστε να πάρεις την οριστική σου απόφαση;

«Πρώτα απ' όλα η ίδια η ΑΕΚ. Αλλά και η επιμονή του προπονητή και του Χρήστου Κωστή και του προέδρου κυρίου Δημητρέλου. Μιλάγαμε συνεχώς τις τελευταίες μέρες και ο τρόπος που με προσέγγισαν και μου μίλησαν, μέτρησε πολύ στην απόφαση μου. Ήταν σημαντικό για μένα».

- Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ σε ήθελε και πέρυσι το καλοκαίρι. Υπήρξε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ και πριν από το περσινό καλοκαίρι;

«Μόνο μια κουβέντα. Ήταν μόνο φιλολογικό εκείνο το ενδιαφέρον».

- Φιλολογικό ενδιαφέρον πριν, συζητήσεις το περασμένο καλοκαίρι, μεταγραφή τώρα. Ήταν γραφτό να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Κάπως έτσι, ναι. Είναι αυτό που λέμε πως αν είναι να γίνει κάτι, θα γίνει. Δεν προχώρησε τις προηγούμενες φορές, κάποιος λόγος θα υπήρχε, έγινε τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος».

- Υπογράφοντας τώρα στην ΑΕΚ, φοβάσαι μήπως στο τέλος της σεζόν εξελιχθούν άσχημα τα πράγματα και γίνεις και εσύ μέρος μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία της ομάδας;

«Αν με φόβιζε όλο αυτό, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν θα ήμουν παίκτης με δυνατό χαρακτήρα. Δεν το έχω καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει. Πιστεύω πως στο δεύτερο γύρο θα  δείξουμε ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

- Από τους παίκτες που ήρθαν και που θα έρθουν τώρα τον Γενάρη, ο κόσμος θα έχει αυξημένες απαιτήσεις, καθώς περιμένει από εσάς να αλλάξετε την εικόνα της ομάδας. Αυτό σου βάζει βάρος στα πόδια;

«Σίγουρα όχι. Ακριβώς το αντίθετο. Μου δίνει ώθηση για να δώσω πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Για να βοηθήσω ακόμα πιο πολύ την ομάδα. Γι αυτό και περιμένω με ανυπομονησία  το πρώτο παιχνίδι».

- Θα είσαι έτοιμος για το ματς στην Τρίπολη;

«Μόνο έναν μήνα είχα βρεθεί ουσιαστικά εκτός δράσης. Προέρχομαι από γεμάτες σεζόν, είχα ξεκινήσει και φέτος και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Η φυσική μου κατάσταση είναι καλή και ήδη έχω ξεκινήσει να δουλεύω με τον κύριο Πήδουλα. Το μόνο που μου λείπει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός. Αυτόν πιστεύω θα τον αποκτήσω όταν αρχίσω να δουλεύω μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα».

- Πριν έρθεις έχεις ακούσει και έχεις διαβάσει πολλά για όσα συμβαίνουν μέσα στην ομάδα. Τώρα που τα ζεις από μέσα, τα βλέπεις διαφορετικά;

«Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό να είσαι εκτός της ομάδας και να διαβάζεις τι γράφονται και διαφορετικό να το ζεις. Όλα τα παιδιά με το που ήρθα με καλωσόρισαν. Όλα τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Και όλα όσα ακούγονται νομίζω πως δεν έχουν καμία σχέση μ' ότι συμβαίνει πραγματικά. Διαφωνίες πάντα υπάρχουν και είναι λογικό. Παντού και σε κάθε ομάδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

- Τι νομίζεις πως χρειάζεται η ΑΕΚ για να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στον δεύτερη γύρο;

«Η ΑΕΚ έχει παίκτες με ποιότητα. Το μόνο που λείπει, απ' ότι έχω παρακολουθήσει, είναι να βγει πάθος και δύναμη. Και να βγει ο εγωισμός των παικτών, κάτι που πιστεύω πως θα γίνει. Χρειάζεται μια σπίθα. Μια μεγάλη νίκη που θα αλλάξει τα πάντα. Άλλωστε θεωρώ πως υπήρχαν και παιχνίδια, που η ΑΕΚ θα μπορούσε να τα είχε πάρει με βάση την απόδοση της.  Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς».

- Θα καταφέρει η ΑΕΚ να παρουσιαστεί διαφορετική;

«Δεν θέλω να λέω πολλά και μεγάλα λόγια. Τώρα εξάλλου αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Αυτό που θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ πως και με τις μεταγραφές που γίνονται η ομάδα δείχνει πως προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο. Έχει έναν σοβαρό προπονητή που είναι παράλληλα και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο. Με την δυναμική που έχει η ΑΕΚ και με τον κόσμο δίπλα της, νομίζω πως αυτό θα γίνει. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα ξεκινήσει ένα καλό σερί με καλά αποτελέσματα και θα αποφύγει νωρίς τις δύσκολες θέσεις».

- Η πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ΑΕΚ ήταν με τα παιδιά από την Ορίτζιναλ που έχουν κάνει την κατάληψη στα Σπάτα.

«Άλλοι μπορεί να περίμεναν πως θα ήταν δύσκολα να πας στο προπονητικό κέντρο τώρα που υπάρχει η κατάληψη. Δεν το είδα έτσι. Είναι λογικό όταν η ομάδα περνά τόσο δύσκολα να υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις. Έσκυψα το κεφάλι και πέρασα αλλά τα παιδιά της Ορίτζιναλ που ήταν εκεί με καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο. Και όλο αυτό σ' εμάς τους ποδοσφαιριστές δίνει ασφάλεια. Καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος είναι δίπλα μας και με την δυναμική του μπορεί να μας βοηθήσει. Πιστεύω μάλιστα πως στα δύσκολα ματς που θα έρθουν, ο κόσμος θα είναι πολύς και κοντά μας».

- Η συνεχιζόμενη διοικητική αβεβαιότητα, σε ανησυχεί;

«Το μόνο που με ανησυχεί αυτή την στιγμή, είναι πως η ομάδα θα βγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται στην βαθμολογία. Είναι σημαντικό βεβαίως να υπάρχει μια σταθερή διοίκηση. Όμως η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Και πάντα πιστεύω πως κάτι θα γίνει. Θα βρεθεί ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα επενδύσει σε μια ομάδα με τέτοιο μέγεθος».

- Με δεδομένες και τις συνθήκες, πως θα χαρακτήριζες την μεταγραφή σου στην ΑΕΚ;

«Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

- Είσαι μόλις 22 χρονών, έκανες το όνειρο σου πραγματικότητα, σκέφτεσαι καθόλου την προοπτική να γίνεις ένας νέος Δέλλας ή Λύμπερόπουλος; Παίκτης δηλαδή, σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Και πόσο λείπουν φέτος από την ΑΕΚ;

«Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Θα ήταν τιμή μου κάτι τέτοιο. Είναι παίκτες που ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν κάθε στιγμή και πώς να χειριστούν μια κατάσταση.  Αλλά για να καταφέρω να φτάσω ως εκεί, έχει τόσο πολλή δουλειά που ακόμα δεν πρέπει καν να το σκέφτομαι. Θα ήταν όμως τιμή μου».

- Κλείνουμε με την εθνική ομάδα. Τώρα που ήρθες στην ΑΕΚ το σκέφτεσαι ως το επόμενο βήμα σου;

«Πραγματοποίησα το ένα όνειρο μου. Ένα άλλο όνειρο είναι η παρουσία μου στην εθνική ομάδα. Και αυτός ήταν και ένας ακόμα λόγος που δεν φοβήθηκα να έρθω στην ΑΕΚ. Θεωρώ πως είναι ένα σκαλοπάτι, για να καταφέρω να φτάσω στην εθνική ομάδα».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου