Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κι εγένετο… Champions League Νέων



Το δικό τους Champions League αποκτούν οι Νέοι από την επόμενη σεζόν. Όπως ανακοινώθηκε από την UEFA, από την περίοδο 2013/14 οι 32 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης θα έχουν και τις αντίστοιχες ομάδες τους κάτω των 19 ετών να συμμετέχουν σε έναν θεσμό με ανάλογο σύστημα διεξαγωγής. 

Το UEFA Youth League, όπως βαπτίστηκε μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στη Λωζάνη, θα διεξάγεται παράλληλα με το Champions League και στις ίδιες ή κοντινές ημερομηνίες. Το σύστημα της διοργάνωσης θα είναι ίδιο με το… κανονικό Champions League στην πρώτη φάση, αλλά από τη φάση των «16» και μετά οι νοκ άουτ αγώνες θα είναι μονοί. Το τρόπαιο της διοργάνωσης θα φέρει το όνομα του επίτιμου προέδρου της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον. 

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική διοργάνωση για τους νέους παίκτες, προκειμένου να έχουν παραστάσεις διεθνών αγώνων σε συλλογικό επίπεδο. Θα δώσει όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και σε διαιτητές την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. 

Η διοργάνωση θα «τρέξει» με την ίδια μορφή για μία διετία, προτού επανεξεταστεί από την UEFA προκειμένου να εγκριθεί ή όχι η συνέχισή της με πιθανές τροποποιήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος ομάδες όπως ο Ολυμπιακός συμμετείχαν σε ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα, το Next Gen Series, που ωστόσο δεν διεξαγόταν υπό την αιγίδα της UEFA.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου