Σελίδες

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από ΕΡΤ και αμυντική βιομηχανία οι περισσότερες απολύσεις το 2013


Τελικά είναι η δημόσια τηλεόραση και η αμυντική βιομηχανία της χώρας οι τομείς που θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των περισσότερων απολύσεων υπαλλήλων του Δημοσίου, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, μέσα στο 2013.

Οι λίγο περισσότεροι από 5.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στις τρεις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας και στην ΕΡΤ είναι πλέον στο μικροσκόπιο.
Σε ό,τι αφορά στην ΕΡΤ στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με σύμβαση αορίστου ιδιωτικού δικαίου. Το τοπίο ωστόσο, είναι θολό τόσο σε ό,τι αφορά στον αριθμό, όσο και στους τομείς που αυτοί υπηρετούν.

Πιο ξεκάθαρα φαίνεται πως είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά στους υπαλλήλους την αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Από τους 2.650 υπαλλήλους που υπηρετούν στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τα Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων φαίνεται πως θα προκύψει ένας αριθμός 1.000 ως 1.300 ατόμων που θα βρεθούν εκτός Δημοσίου.

Επί της ουσίας το σενάριο μιλάει για συγχώνευση των τριών βιομηχανιών σε μία με βασικό κορμό την ΕΑΒ. Η ΕΑΒ απασχολεί 1.350 υπαλλήλους, άλλους 950 τα αμυντικά συστήματα και 350 η ΕΛΒΟ. Από αυτούς βάσει του σχεδίου αναμένεται να απολυθεί το μεγαλύτερο μέρος των διοικητικών υπαλλήλων.


zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου