Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στο στόχαστρο 41 ιταλικές ομάδες για "ξέπλυμα" χρήματος


Υπό ενδελεχή έρευνα βρίσκονται 41 ιταλικοί σύλλογοι που κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος. Στη λίστα της αστυνομίας 18 ομάδες της Serie A.

Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος εξετάζει τις περιπτώσεις 41 συλλόγων της γειτονικής χώρας όπου υπάρχουν υποψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και απόκρυψη εισοδημάτων.

Έπειτα από έρευνες που ξεκίνησαν πέρυσι στη Νάπολι, αποκαλύφθηκαν παρατυπίες σε συμβόλαια μεταξύ παικτών και ατζέντηδων αλλά και εικονικές συμφωνίες.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι ατζέντηδες Αλεσάντρο Μότζι και Αλεσάντρο Ματσόνι. Συνολικά 18 από τις 20 ομάδες που μετέχουν στην Serie A, κλήθηκαν από την αστυνομία για να καταθέσουν.

Έχουν ήδη εντοπιστεί φορολογικές παραβάσεις, εικονικά τιμολόγια, αλλά και ελλειπή συμβόλαια. Οι 41 σύλλογοι που βρίσκονται υπό έρευνα είναι οι:

Serie A

Κιέβο, Μίλαν, Ίντερ, Σιένα, Ρόμα, Φιορεντίνα, Αταλάντα, Πεσκάρα, Τζένοα, Γιουβέντους, Τορίνο, Πάρμα, Λάτσιο, Νάπολι, Ουντινέζε, Σαμπντόρια, Παλέρμο και Κατάνια.

Serie Β

Τσεζένα, Μπάρι, Λιβόρνο, Μπρέσια, Ρετζίνα, Κροτόνε, Γιούβε Στάμπια, Σπίτσε, Τερνάνα, Γκροσέτο και Βιτσέντσα.

Υπόλοιπες ομάδες

Γκούμπιο, Μπενεβέντο, Πορτογκρουάρο, Άντρια Μπατ, Λέτσε, Αλμπινολέφε, Λέτσο, Μάντοβα, Φότζια, Κοζέντσα, Πιατσέντσα και Τριεστίνα.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου