Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σύλληψη Σκόρδα για χρέη της ΠΑΕ Άρης


Ο Λάμπρος Σκόρδας συνελήφθη για χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο ύψους 2.000.000 ευρώ. Η οφειλή αυτή έχει να κάνει με την μη καταβολή ΦΠΑ κατά την διάρκεια της θητείας του. Τι αναφέρει η Αστυνομική διευθυνση Θεσσαλονίκης με δελτιο Τύπου.

Για χρέη της ΠΑΕ Άρης παλαιότερων χρόνων συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας. Πρόκειται για χρέη από μη καταβολή ΦΠΑ (περίπου 2.000.000 ευρώ) κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι της ΠΑΕ. Ο νομικός Κώστας Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι κακώς έχει συλληφθεί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, αφού πρόκειται για χρέη που είναι σε αναστολή και καλύπτονται από το άρθρο 99. Αύριο Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας (δεν αναφέρεται το όνομα του συλληφθέντα»: «Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα (18-06-2013) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 52χρονος ημεδαπός, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 2.092.964,54 ευρώ.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 52χρονο αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου