Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Πες μας ρε Τσίπρα την αλήθεια και άσε τα παραμύθια!


Ο Νίκος Αλέφαντος τα λέει έξω από τα δόντια στον sportdog για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα. Τι αναφέρει για ΕΡΤ, Σαμαρά, Γερμανούς και δραχμή!

Τα εσωτερικά της ΕΡΤ, τις λοβιτούρες δεν τις γνωρίζω, όμως εγώ πάντα είμαι με τους εργαζομένους. Δεν μπορείς ξαφνικά να πετάς 2.600 εργαζόμενους στο δρόμο. Ο κάθε εργαζόμενος εκεί έχει γυναίκα, έχει παιδιά, έχει γονείς, είναι και πολλοί χαμηλόμισθοι, δεν γίνεται να χαίρεσαι όταν τρέχει αίμα.

Εγώ την έβλεπα την ΕΡΤ, όλα τα κανάλια της, και όχι μόνο για ποδόσφαιρο. Βέβαια τα αθλητικά ήταν το Νο1, έχουμε δει μεγάλο ποδόσφαιρο στην ΕΡΤ, έχουμε δει πολλή μπάλα, έχουμε δει όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα από την ΕΡΤ, όλα τα Ευρωπαϊκά, όλα τα αθλητικά γενικώς, όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Είναι μια δυνατή κρίση αυτή και δεν ξέρω πώς θα ξεπεραστεί… Ο Σαμαράς για εμένα είχε σχέδιο. Για να κάνει τέτοιο τόλμημα και τέτοιο τσαμπουκά, πάει να πει ότι γνωρίζει πως τα οικονομικά είναι δραματικά, έρχονται κι άλλα μνημόνια, και θέλει να προλάβει. Αλλιώς δεν θα ρισκάριζε τώρα εκλογές.

Όταν κάνει πρόωρες εκλογές, θα έχει να λέει "σας έβγαλα το κεφάλι από το βυθό, πάμε να βγάλουμε και το υπόλοιπο σώμα". Ακόμα και να χάσει, θα φύγει με ψηλά το κεφάλι, θα κάνει ηρωική έξοδο πριν ξεφτιλιστεί από τους Γερμανούς που θα του ζητάνε και τρίτο μνημόνιο αργότερα. Όμως μπερδεύτηκε το πράγμα γιατί πέσανε οι ξένοι από πάνω του που δεν θέλουν εκλογές στην Ελλάδα.

Οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχουν πρόγραμμα; Να μας πει ο Τσίπρας τι θα κάνει! Πες μας ρε Τσίπρα την αλήθεια και άσε τα παραμύθια, Αλέφαντος μιλάει. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πέσανε στα 900 ευρώ από τα 1.400, ή πέσανε στα 700 ευρώ από τα 1.200, όμως αυτά τα ευρώ θα τα παίρνουν με εσένα ή θα παίρνουν ακόμα λιγότερα με βαθιά υποτιμημένη δραχμή; Τα λεφτά που θα παίρνουν, θα έχουν αξία ή θα είναι ο κοσμάκης ακόμα πιο φτωχός; Οι συνταξιούχοι τι θα παίρνουν;

Τα ίδια έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου ως αντιπολίτευση, τον ψήφισε ο κόσμος γιατί χάιδευε τα αυτιά όλων, και πάθαμε τη ζημιά του αιώνα. Μήπως την πατήσουμε έτσι πάλι;

Ο Τσίπρας πρέπει να πει την αλήθεια. Για εμένα πρέπει να πει "θα πάω κόντρα στους Γερμανούς, θα σκίσω τα μνημόνια, θα φύγω από την Τρόικα και θα πορευτούμε με το εθνικό μας νόμισμα. Θα δεινοπαθήσουμε 5 χρόνια αλλά θα έχουμε αξιοπρέπεια ως χώρα και θα ορίζουμε εμείς την τύχη μας". 

Το να μας λέει ότι και τα μνημόνια θα καταργήσει και οι ξένοι θα του δίνουν τα λεφτά, είναι ψέμα, δεν γίνεται! Οι ξένοι δεν σηκώνουν διαπραγμάτευση, το έχουν αποδείξει. Ή θα τον κάνουν Σαμαρά τον Τσίπρα, δηλαδή να ακολουθήσει την ίδια γραμμή, ή δεν θα του δώσουν φράγκο. Οτιδήποτε άλλο λέει ο Τσίπρας είναι παραμύθι. Έβγα και πες στο λαό την αλήθεια. Πες μας τι θα κάνεις, να ξέρουμε τι μας περιμένει, να σε στηρίξουμε. Αυτές οι κριτικές που κάνετε τις ξέρει και η κουτσή Μαρία. Όλοι βλέπουν τα χάλια. Τι θα κάνετε εσείς είναι το θέμα. Θα φτιάξετε εσείς τη χώρα ή θα πέσουμε σε εμφύλιο;

Πείτε μας από πού θα βρείτε τα λεφτά. Μήπως θα πάτε να χτυπήσετε τους πλούσιους; Θα φύγουν οι πλούσιοι, θα πάνε στην Αμερική, στην Αγγλία, και θα μείνετε μόνο με τους φτωχούς! Πείτε στον κόσμο πού θα βρείτε τα λεφτά.

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου