Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αυτό είναι το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ


Πόσοι θα μείνουν στο μεταβατικό σχήμα, πόσοι θα φύγουν με σύνταξη, τι θα γίνει με τα μουσικά σύνολα. Το σχέδιο για τη νέα ΕΡΤ, που έφερε τη ρήξη στην τρικομματική κυβέρνηση, έχει συμφωνηθεί ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Στόχος είναι η επαναλειτουργία, άμεσα, της δημόσιας τηλεόρασης. Και σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση θα εργαστούν 2.000 εργαζόμενοι, συμφωνήθηκε. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, οι 150-200 εξ αυτών θα αφορούν στα μουσικά σύνολα για τα οποία θα διαμορφωθεί ειδικό θεσμικό πλαίσιο. 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτός είναι περίπου ο αριθμός εργαζομένων που αναμένεται να επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα. Από τους υπόλοιπους 650 από το σύνολο των 2.650 εργαζομένων που είχε η ΕΡΤ, οι περίπου 400 ήταν εργαζόμενοι που είχαν και δεύτερη εργασία, μια κατηγορία αφορά σε εκείνους που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, ενώ μια άλλη κατηγορία αφορά σε εκείνους που προσελήφθησαν κατά τον τελευταίο χρόνο.

Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι η επιτροπή προσωπικοτήτων, που θα εγγυάται το νέο σχήμα και την ανεξαρτησία του μεταβατικού σχήματος, αναμένεται να συσταθεί εντός του δεκαημέρου και πως εάν κρίνει η επιτροπή ότι χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων, ο πρωθυπουργός συμφωνεί με αυτό.

Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν τρίμηνες συμβάσεις, είπε στο διάγγελμά του το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο θεσμικό Πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα επεξεργαζόταν Επιτροπή Προσωπικοτήτων κύρους και με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα όπως είναι το ΒΒC.

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου