Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συνεχίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση


Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου να συνεχίσουν στην κυβέρνηση ανεξάρτητα από την στάση της ΔΗΜΑΡ . "Θα εξαντλήσουμε την τετραετία" δήλωσε ο Κ. Σαμαράς. Συμφωνία των δύο για την ΕΡΤ. 

Η ρήξη Σαμαρά-Κουβέλη κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών έφερε τη ΔΗΜΑΡ σχεδόν στην έξοδο της Κυβέρνησης, με την οριστική απόφαση να αναμένεται αύριο. 

Πάντως αμέσως μετά τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο, αφού έκανε λόγο για βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης από την πλευρά του πρωθυπουργού για το θέμα της ΕΡΤ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμα του λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε να συμφωνεί σε πολλά σημεία με τον κ. Βενιζέλο και προανήγγειλε λύση στο θέμα της ΕΡΤ που έχει ήδη μπει σε τροχιά. «Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω όπως και να χει. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» τόνισε αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για παραμονή της ΔΗΜΑΡ, κάτι που δεν όμως μοιάζει πιθανό με τα μέχρι τώρα δεδομένα. 

Τα δύο κόμματα που θα συνεχίσουν στην κυβέρνηση συγκεντρώνουν πλέον 153 βουλευτές, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει τη στήριξη του. 

Πλέον το πιο πιθανό είναι να πάμε σε ανασχηματισμό μετά από την αυριανή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, και μένει να δούμε τι χαρακτηριστικά θα έχει το νέο σχήμα, με μια νέα προγραμματική συμφωνία και άλλο μοντέλο συντονισμού. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου