Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Βαριά «καμπάνα» για Ολυμπιακό


Ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών και τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της Α1.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν από τον ανεξάρτητο αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (λόγω της διακοπής του αγώνα) και τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και συνολικό πρόστιμο 27.800 ευρώ. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμωρία που έχει επιβληθεί στον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας και εκείνη του 2010, όταν είχε τιμωρηθεί με εννιά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για ανάλογα επεισόδια στον τέταρτο τελικό της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εκείνη η ποινή είχε μειωθεί μετά από προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ στις έξι αγωνιστικές. Δικαίωμα έφεσης έχει και τώρα ο Ολυμπιακός και αναμένεται να το ασκήσει. 

Αναλυτικά η απόφαση: 

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 4.400,00€, β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π. ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 10.000,00€, γ) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€, δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€ και ε) για οριστική διακοπή αγώνα εξαιτίας επεισοδίων που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή του, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (2) από το βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος και πρόστιμο 11.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 12-6-2013».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου