Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Χάβος: «Το Αγρίνιο ζει για τον Παναιτωλικό»


Ο κόσμος και η σωστή διαχείριση του υλικού ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά και οδήγησαν τον Παναιτωλικό στην άνοδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάκης Χάβος που φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ΟΤΕ και στην εκπομπή «Πάμε Γήπεδο». 

«Είχα περάσει και πριν 6 χρόνια από το Αγρίνιο, πίστευα στην ομάδα και την αγαπούσα και τελικά τα καταφέραμε! Έχει δυναμική, έχει κόσμο και μας βοήθησε πολύ αυτό. Στον πρώτο αγώνα με τα Ψαχνά ήταν 1,500 άτομα στο γήπεδο, όμως μετά από λίγο καιρό ανατρέψαμε την κατάσταση και το γεμίσαμε. Ζει ο κόσμος για τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και αυτό φάνηκε.

Όταν υπάρχουν πολλά παιχνίδια θέλει διαχείριση, ήμασταν το φαβορί και με την βοήθεια του κόσμου το πήγαμε σωστά και έτσι φτάσαμε στην άνοδο.

Όλη την διάρκεια ξέραμε τι έχουμε, ο κόσμος μας έδινε αυτοπεποίθηση και πιστεύαμε σε εμάς. Δεν χάσαμε ποτέ την πίστη στον εαυτό μας! Καταφέραμε να πάρουμε 3 συνεχόμενα ματς στην έδρα μας, κάτι που είναι δύσκολο!

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, Τα δώσαμε όλα και θα ήταν πολύ κρίμα να μην πάρουμε την άνοδο! Άντεξαν, αν και οι αγώνες ήταν πολλοί, οι προπονήσεις έντονες. Η ξεκούραση και η διατροφή είναι αυτό που μπορεί να κάνει την διαφορά. Δεν πιστεύαμε πως θα μείνουμε εκτός τριάδας, αλλά δεν μας πήρε και από κάτω!

Οι μεγάλοι και έμπειροι παίκτες, ήταν οι κορυφαίοι νομίζω στην σεζόν και οι αντοχές τους δείχνουν πόσο καλή δουλειά έχει γίνει. Βέβαια, όπως φάνηκε δεν δουλέψαμε με 12 και 13 παίκτες.

Είχαμε ονόματα που ήταν πολυτέλεια για την κατηγορία, αλλά παράλληλα όλα τα νέα παιδιά όποτε μπήκαν έδειξαν έτοιμα να προσφέρουν. Καταφέραμε να παίζουμε επιθετικά, αλλά να έχουμε πέρα από το θέαμα και αποτελεσματικότητα, ενώ δεν δεχόμασταν και εύκολα γκολ».  

Όσο για τους στόχους της νέας σεζόν τόνισε: 

«Θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά πρέπει πάντα να ξέρουμε τι κάνουμε. Εγώ λατρεύω και την άμυνα, θα προσπαθήσω να περάσω όλα τα στοιχεία προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Στόχος μας φυσικά είναι η παραμονή. Θέλουμε να δείξουμε πρώτα από όλα σεβασμό στα παιδιά που μας ανέβασαν, να κάνουμε και κάποιες κινήσεις, ενώ τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ακαδημίες. Εδώ η Μπαρτσελόνα και η Άρσεναλ βασίζεται στις ακαδημίες, δεν γίνεται στην Ελλάδα να τα θέλουμε όλα έτοιμα».

Για τις υπόλοιπες ομάδες που ανέβηκαν: 

«Ο Απόλλωνας έβγαζε υγεία, έχει ιστορία και πιστεύω ανήκει στην Α' Εθνική. Αν και κερδίσαμε στην Ριζούπολη, η φιλοξενία ήταν εκπληκτική και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο αθλητισμός πρέπει να έχει υγεία, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Ο Εργοτέλης είχε πολύ καλό σύνολο, ο Γκόγκιτς έκανε τρομερή δουλειά. Συνδύασε ιδανικά εμπειρία και ταλέντο. Επίσης φάνηκε πόσο ήθελαν την άνοδο και έτσι ξεπέρασαν πολύ γρήγορα την κοιλιά που έκαναν και έφτασαν στον στόχο του.

Η Καλλονή είχε όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ενώ είχε στο ρόστερ και τέσσερις-πέντε παίκτες τρομερούς, με πολύ μεγάλη ποιότητα. Επίσης, είναι καλό να ανοίγει ο χάρτης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να ανεβαίνουν ομάδες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Α' Εθνική». 

Για τους παίκτες του και το μεταγραφικό πλάνο: 
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα παιδιά που μας ανέβασαν όπως είπα και πριν, αλλά θα χρειαστεί να πάρουμε και γενναίες αποφάσεις. Θα δούμε σε ποιες θέσεις έχουμε ανάγκη για ενίσχυση και ποια παιδιά μπορούν να συνεχίσουν και στην Α' Εθνική.

Έχουμε παιδιά που αγαπούν την ομάδα, μπορούν να γίνουν σημαίες και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν». 

Για τον Μπακάκη:

«Ο Μπακάκης έχει δύναμη, ταχύτητα και γενικά πολλά προσόντα. Πιστεύω πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, θέλει δουλειά και τον έχω συμβουλέψει να μείνει κοντά μας, να ολοκληρωθεί σαν παίκτης και να κάνει το άλμα του την κατάλληλη στιγμή». 

Για τον Μπελόν
«Ήρθε να δοκιμαστεί στην Βέροια, με έπισε γιατί έχει πλούσιο ταλέντο, καλό βιογραφικό στιςομάδες νέων τηςΕλβετίας, ενώ έχει περάσει και από την Άστον Βίλα. Κάτι άλλο που δεν ξέρει ο κόσμος είναι πως μιλάει στα 22 του 5 γλήωσσες, γεγονός που δείχνει το I.Q. Του, κάτι που δείχνει και στο γήπεδο. 

Για τον Καμαρά: 
«Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης αλλά και άνθρωπος. Έκανε τρομερή δουλειά, αυτό βγήκε στο γήπεδο και όλοι ελπίζουμε πως θα είναι μαζί μας και του χρόνου. Ειδικά στην Α', που θα βρούμε και ανοιχτές άμυνες μπορεί να βοηθήσει ίσως και ακόμα περισσότερο». 

Για Μπόγιοβιτς και Κουτσοσπύρο:

«Ο «Μπόγιο» είναι παίκτης που έχει μεγάλη δυναμική, ξεκλειδώνει τις άμυνες και η απουσία του στοίχισε. Ευτυχώς ανταποκρίθηκε ο Κουτσοσπύρος και κάλυψε το κενό του, κάτι που μας βοήθησε πάρα πολύ. Ο Χρήστος είναι ένας παίκτης εξαιρετικός και πιστεύω πως θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερη καριέρα αν μάθαινε να δουλεύει στα κόκκινα. Έχει άλλωστε περίεργη σωματοδομή και επηρεάζεται υπερβολικά αν δεν έχει συμμετοχές και αγωνιστικό ρυθμό». 

Για το πρωτάθλημα και τις αλλαγές που θα γίνουν:

«Είδαμε ένα τρομερό πρωτάθλημα, με γεμάτα γήπεδα, με πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και γενικά με ποιότητα! Τώρα, δυστυχώς πάνε να αλλάξουν την δομή και να κάνουν δύο ομίλους με 14 ομάδες. Αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό, που θα χαλάσει και πάλι το επίπεδο. Σίγουρα, πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά όχι αυτό. Δεν πιστεύω πως θα κάνει καλό αυτό που πάει να γίνει».

Για τον Πανσερραϊκό: 

«Ήταν πολύ μεγάλη απώλεια ο Θεοδωρίδης. Μέχρι τότε το πάλευε ο Πανσερραϊκός, αλλά οι παίκτες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ! Είναι κρίμα, γιατί δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δε μπήκαν στα πλέι οφ».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών σε κάποιες ομάδες: 

«Όταν κάνεις μία επιλογή σε ένα προπονητή, πρέπει να τον στηρίζεις. Όταν τους αλλάζεις σαν τα πουκάμισα δείχνεις πως εσύ κάνεις λάθος... Το θέμα δεν είναι άμεσα οι νίκες, άσε τον προπονητή να δουλέψει για να χτίσει και να κάνει δουλειά. Όχι με δύο ήττες να τον διώχνεις» 

Για τον Στέφενς: 

«Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Στέφενς, πρέπει να έχει την στήριξη για να πετύχει. Μιλάμε για ένα μεγάλο προπονητή με μεγάλο βιογραφικό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του στην χώρα μας». 

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου