Σελίδες

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δήλωση με αποστάσεις από τον Γ. Παπανδρέου για την ΕΡΤ


Δηλώσεις για την ΕΡΤ έκανε από το Ενδιμβούργο όπου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Η διασφάλιση της αποστολής της ΕΡΤ, «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δρομολογείται με σχεδιασμούς παρασκηνίου, με στόχους μικροπολιτικούς και βεβαίως, με ενέργειες που επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία, τονίζει, μεταξύ άλλων σε δήλωση που έκανε αργά το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Η χώρα, αναφέρει επίσης, «χρειάζεται Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, που να υπηρετεί χωρίς σκοπιμότητες το δημόσιο συμφέρον, να λειτουργεί δημοκρατικά και παράλληλα, να αναδεικνύει την σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών, με σεβασμό στους κανόνες της ουσιαστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως και τις ανάγκες του απόδημου Ελληνισμού αλλά και των ακριτικών περιοχών της χώρας». 

Ο κ. Παπανδρέου αναγνωρίζει ότι η ΕΡΤ έπρεπε να σχεδιαστεί εκ νέου, αλλά τονίζει ότι αυτό «απαιτεί σχέδιο και βεβαίως, την αλήθεια προς την ελληνική κοινωνία και σεβασμό προς τους εργαζόμενους». 

Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι με την απόφασή της επιβεβαιώνει, για μια ακόμα φορά, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την υποκρισία και την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύθηκε η ΝΔ. Και προσθέτει ότι το συγκεκριμένο κόμμα παρέδωσε την ΕΡΤ ελλειμματική και όταν το ΠΑΣΟΚ την έκανε άμεσα κερδοφόρα και επιχείρησε τολμηρές τομές, «η ΝΔ και ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντέδρασαν με πύρινες δηλώσεις». 

Σήμερα, αναφέρει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός, «αντί να ζητούν συγνώμη για τη στάση τους και την υποκρισία τους, μιλούν χωρίς αιδώ, για βούληση και τόλμη». 

Και προσθέτει: «Και βεβαίως, φθάνουν στο σημείο να σπιλώνουν αδιακρίτως συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων». 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου