Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής


Θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» από σήμερα, αν ο Μπουχαλάκης δεν αστοχούσε σε κενή εστία. Και πάλι όμως, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για να μείνει η Εθνική Νέων εκτός των «16» του Μουντιάλ. 

Η ισοπαλία με το Μάλι θα μπορούσε εύκολα να ήταν νίκη. Τόσο εύκολα, όσο έμοιαζε το πλασέ του Μπουχαλάκη προ κενής εστίας. 

Παρά το… δοκάρι όμως, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα έχουν τελείως στα πόδια τους την κατάσταση. 

Κι αυτό διότι με νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί της Παραγουάης, η Εθνική περνάει -και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου. Περνάει, δε, και ανεξαρτήτως του δικού της αποτελέσματος, αν δε νικήσει το Μάλι το Μεξικό. 

Όσο για την ισοπαλία, κι αυτή μοιάζει αρκετή την τελευταία αγωνιστική. Διότι ΔΕΝ δίνει απευθείας την πρόκριση στην Εθνική μονάχα σε δυο συγκεκριμένα σενάρια: 

α) Να έρθει 0-0 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 1-0 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, που θα αφήσει τρίτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και πάλι όμως με πολλές πιθανότητες πρόκρισης, μιας και είναι δύσκολο με πέντε πόντους να μη συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις καλύτερους τρίτους των έξι ομίλων. 

β) Να έρθει 1-1 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 2-1 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και πάλι τριπλή ισοβαθμία, στην οποία η Παραγουάη θα είναι πρώτη και θα γίνει κλήρωση μεταξύ της Ελλάδας και του Μάλι για τη δεύτερη θέση. 

Σε περίπτωση μεγαλύτερων σκορ (π.χ. 2-2 η Εθνική, 3-2 το Μάλι κλπ) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ευνοείται, μιας και είναι σε κάθε ενδεχόμενο δεύτερο. 

Όσο για την περίπτωση ήττας, δεν θα στοιχίσει την πρόκριση, αν το Μάλι δε νικήσει το Μεξικό. Αν αυτό συμβεί, η Εθνική θα τερματίσει τρίτη -αλλά με πολλές πιθανότητες και πάλι ν’ αποτελεί μια από τις τέσσερις καλύτερες των έξι ομίλων 


Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες) 

1. Ελλάδα 4 (2-1) 
2. Παραγουάη 4 (2-1) 
3. Μάλι 2 (1-1) 
4. Μεξικό 0 (1-3) 

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών 

1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες 
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες 
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες 

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες συνεχίζουν να είναι ισόβαθμες βάσει των παραπάνω κριτηρίων, ισχύουν τα κριτήρια 

1. Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. 
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. 
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν 
4. Κλήρωση. 

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στις βαθμολογίες των ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης. 

Τα κριτήρια επιλογής των τεσσάρων καλύτερων τρίτων 

1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες 
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες 
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες 
4. Κλήρωση. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου