Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ανατρεπτική «σκουάντρα ατζούρα»


Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με απίθανες εναλλαγές, η Ιταλία έκανε το 2 στα 2, επικρατώντας 4-3 της Ιαπωνίας, που προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο μέρος, με ένα γκολ του Τζοβίνκο στο 86’

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε τελείως στραβά για την Ιταλία, τελείωσε με ένα πανέμορφο γκολ και την «σκουάντρα ατζούρα» να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, με το τελευταίο ματς κόντρα στην Βραζιλία να κρίνει την πρωτιά. Από την άλλη και η Ιαπωνία έκανε ένα εξαιρετικό ματς και είχε δύο δοκάρια με τους Καγκάβα και Οκαζάκι. 

Η Ιαπωνία εκκίνησε το ματς με τον ιδανικό τρόπο, αφού στο 20ο λεπτό ο Μπουφόν ανατρέπει τον Οκαζάκι. Ο Χόντα ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-0, ενώ στο 32’ ο Καγκάβα έκανε το 2-0. Στο 41ο λεπτό ο Ντανιέλε Ντε Ρόσσι από κόρνερ του Πίρλο με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-2 και ξανάβαλε την Ιταλία στο παιχνίδι. 

Η εκκίνηση του δευτέρου μέρους ήταν ιδανική για την «σκουάντρα ατζούρα» που ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ουσίντα σε προσπάθεια του Τζακερίνι. Στο 52ο λεπτό ένα μάλλον αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Μπαλοτέλι σε σουτ που έκανε ο ίδιος και κόντραρε στον Χασέμπε, σφυρίχτηκε πέναλτι και ο άσος της Μίλαν έκανε το 3-2. Στο 69’ μετά από φάουλ του Έντο, ο Οκαζάκι ισοφάρισε σε 3-3, για να έρθει τέσσερα λεπτά πριν το 90’ ο Τζοβίνκο, ύστερα από συνδυασμό του Ντε Ρόσσι και του Μαρκίζιο για να κάνει το 4-3. 


Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζιο (59’ Αμπάτε), Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσσι, Πίρλο, Μοντολίβο, Τζακερίνι (68’ Μαρκίζιο), Ακουιλάνι (30΄Τζοβίνκο), Μπαλοτέλλι 
Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουσίντα (73’ Σακάι), Γιοσίντα, Κόννο, Ναγκατόμο, Χασέμπε (90’ Νακαμούρα), Έντο, Οκαζάκι, Χόντα, Καγκάβα, Μαέντα (78’ Χαβενάαρ) 

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου