Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Γκουαρντιόλα: «Πρόκληση η… κληρονομιά»


Δίχως φόβο για τη βαριά κληρονομιά που ανέλαβε, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε-στα γερμανικά παρακαλώ-έτοιμος για την πρόκληση της Μπάγερν Μονάχου κατά την παρουσίασή του.




Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έδειξε να φοβάται που ανέλαβε τις τύχες της Μπάγερν μετά την πιο πετυχημένη σεζόν στην ιστορία της. Κατά την παρουσίασή του δήλωσε-σε πολύ καλά γερμανικά παρακαλώ-έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση. 

«Συγχωρέστε τα γερμανικά μου. Έζησα για ένα χρόνο στη Νέα Υόρκη και δεν είναι το καταλληλότερο μέρος για να μάθεις τη γλώσσα», τόνισε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. 

«Για μένα είναι ένα μεγάλο δώρο, μια ευλογία να βρίσκομαι στην Μπάγερν σαν προπονητής. Λίγες ομάδες στον κόσμο έχουν τέτοια ιστορία. Είμαι έτοιμος, είναι μια πρόκληση για μένα. Είχα μια φανταστική θητεία στην Μπαρτσελόνα, αλλά ήθελα μία νέα πρόκληση και η Μπάγερν μού έδωσε την ευκαιρία. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», πρόσθεσε. 

Όσο για τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν, είπε: «Ξέρω την πραγματικότητα και πως η Μπάγερν προέρχεται από μία εκπληκτική χρονιά με την κατάκτηση του τρεμπλ. Πίεση υπάρχει, αλλά ξέρω καλά την αποστολή που ανέλαβα και αποδέχομαι την πρόκληση. Γι’ αυτό έγινα προπονητής άλλωστε. Όταν κάθεσαι στον πάγκο της νίκης είσαι υποχρεωμένος πάντα να νικάς». 

Τι ποδόσφαιρο θα παίξει η νέα Μπάγερν; Θα ακολουθήσει το πετυχημένο μοτίβο του Γιουπ Χάινκες ή θα προτιμηθεί ένα ποδόσφαιρο τύπου… Μπαρτσελόνα; «Θα πρέπει να προσαρμόσω το παιχνίδι μας στους παίκτες μας στο 100%. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους ποδοσφαιριστές, όχι στους προπονητές. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικοί από αυτούς της Μπάγερν. Το σύστημα είναι ίδιοι», απάντησε ο Γκουαρντιόλα. 

Όσο για τον προκάτοχό του, ανέφερε: «Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του, αλλά ελπίζω να το κάνω. Η γνώμη του θα ήταν πολύ σημαντική για μένα. Έχω απεριόριστο σεβασμό όχι μόνο για όσα πέτυχε πέρσι, αλλά για όλη του την καριέρα». 

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, αποκάλυψε: «Όλα άρχισαν πριν δύο χρόνια, όταν παίξαμε για ένα τουρνουά με την Μπαρτσελόνα και ήπια έναν καφέ με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Είναι μια συνεργασία που και οι δύο πλευρές ήθελαν και είμαι σίγουρος πως η δουλειά του θα φέρει αποτελέσματα στη Γερμανία». 

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Ούλι Χένες, είπε: «Είναι άλλο πράγμα να είσαι στην κορυφή και άλλο να παραμείνεις εκεί. Το δεύτερο είναι το πιο δύσκολο και πιστεύουμε πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ο καταλληλότερος για τη θέση. Αν δεν είναι αυτός, τότε ποιος είναι;».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου