Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γιατί ο ΣΚΑΪ δεν δείχνει ξανά το Συνομοσπονδιών;



Αρκετός ήταν ο κόσμος που... στήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να δει Κύπελλο Συνομοσπονδιών όμως αντ' αυτού παρακολούθησε δελτίο ειδήσεων. Ποια ήταν η αιτία όμως που συνέβη αυτό;

Σύμφωνα με πληροφορίες το κώλυμα προήλθε ελέω της EBU (μέλος της οποίας είναι η ΕΡΤ) αλλά και της... FIFA μετά την στάση και τις κινήσεις του ΣΚΑΪ που έδειχνε εικόνα χωρίς να έχει πάρει την σχετική άδεια. Η πρώτη μετάδοση, το Βραζιλία – Ιαπωνία το Σάββατο ήταν με εικόνα από το ZDF, το δε παιχνίδι της Ιταλίας με το Μεξικό την Κυριακή μεταδόθηκε με εικόνα από το Sky Italia.

Η EBU απέκτησε τα δικαιώματα διοργανώσεων για το μεγαλύτερο μέρος των χωρών μελών της εκτός από τις μεγάλες αγορές των Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Γαλλίας. Στις συμβάσεις προβλέπεται ότι για οποιαδήποτε μορφή εκχώρησης των δικαιωμάτων οφείλεται η πρότερη συναίνεση της EBU αλλά και της FIFA.Ο ΣΚΑΪ όμως δεν ρώτησε ούτε την EBU ούτε τη FIFA.

Διαρρέεται πως η έγκριση ήρθε μέσω του υπουργείου Οικονομικών κάτι που δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι ούτε η EBU -που αρνήθηκε να δώσει πρόσβαση στο σήμα των αγώνων- ούτε φυσικά η FIFA. Η ΕΡΤ έχει πληρώσει μάλιστα για αυτούς τους αγώνες 1 εκατομμύριο ευρώ στην EBU για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σημειώνεται επίσης ότι από το γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη ανακοίνωση ενώ πλέον μπορεί να υπάρξει και νομικό θέμα και με το Sky Italia και με το ZDF.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου