Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Βόμβα στη Βουλή για εκλογές τον Ιούλιο!


Εκλογές τον Ιούλιο ανήγγειλε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η σχεδόν πάντα άριστα πληροφορημένη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Το αξιολογούμε καθώς μάλιστα από τους βουλευτές των κυβερνητικών εταίρων κανείς δεν είπε ότι δεν θα γίνουν εκλογές. Και προφανώς κάτι ξέρουν. 

Η κ.Κωνσταντοπούλου όταν ο κ.Μαρκογιαννάκης ζήτησε να γίνει …ευχέλαιο στην Επιτροπή για να μαλακώσει η κόντρα του μαζί της και είπε ότι είναι ακόμα Ιούνιος του απάντησε: «Τον Ιούλιο ο λαός θα σας έχει στείλει σπίτι σας». 

Είναι η πρώτη φορά που ακούγεται μέσα στη Βουλή ο μήνας και ενισχύονται έτσι οι πληροφορίες ότι και ο κ.Σαμαράς κινείται στη λογική «όλα η εκλογές άμεσα». 

Η προανακριτιή επιτροπή έστειλε στον Εισαγγελέα για ψευδορκία τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και σήμερα στέλεχος της Τράπεζας Ελλάδας, Ηλία Πλασκοβίτη με έγγραφο που παρουσίασε ο κ.Μαρκογιαννάκης και το οποίο θα δημοσιεύουμε στη συνέχεια. 

Αύριο Παρασκευή τριμελής επιτροπή της Προανακριτικής(Καλατζής,Κωνσταντοπούλου,Καπερνάρος) αναχωρεί για το Ισραήλ προκειμένου να λάβει μαρτυρική κατάθεση από τον διαχειριστή του λογαριασμού –μαμούθ των 550 εκατ. ευρώ Σάμπι Μιωνή. 

Το ΣΔΟΕ ερευνά πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ που φέρονται να έχουν καταθέσεις αλλά δεν ανακοινώνει (και καλά κάνει ως τώρα) ποιους ερευνά. Ερευνητέο είναι αν με τις εκλογές θα παραγραφούν τα αδικήματα του Γ.Παπακωνσταντίνου

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, δεν παραγράφονται σε αυτή αλλά στην επόμενη σύνοδο της Βουλής. Θα μπερδευτούν τα πράγματα περισσότερο (και αυτό επιθυμεί ο κ.Παπακωνσταντίνου) εάν προκηρυχθούν εκλογές πριν παραδώσει η Βουλή το πόρισμα στις 25 Ιουνίου. 

Διαβάστε την επιστολή προς τον Εισαγγελέα για τον κ.Πλασκοβίτη: «Με την από 17 Ιανουαρίου 2013 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, στα πλαίσια των εργασιών της Επιτροπής και προς διευκόλυνση του έργου της εξετάστηκε ως μάρτυρας ο κύριος Ηλίας Πλασκοβίτης, κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής την 31-1-2013, στις 5-6-2013 και στις 7-6-2013. Σας αποστέλλουμε συνημμένα αντίγραφα: α) των πρακτικών με ηλεκτρονική μορφή usb memory stick των ως άνω συνεδριάσεων της Επιτροπής, κατά τις οποίες εξετάστηκε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, β) το από 13 Σεπτεμβρίου 2010 ξενόγλωσσο έγγραφο υπογραφόμενο από τον μάρτυρα τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών προς τον Γενικό Διευθυντή Δημοσίων Οικονομικών της Γαλλίας κ. Πανινί, όπως κατετέθη στην Επιτροπή από τον εξεταζόμενο ως μάρτυρα Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι κύριο Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, γ) την με αριθμό 217/11-6-2013 επίσημη μετάφραση του ως άνω εγγράφου, δ) το με αριθμ.πρωτ. τάδε έγγραφο δια του οποίου περιήλθε στην Επιτροπή μας κατόπιν ενεργειών του Υπουργού Οικονομικών κυρίου Στουρνάρα, το από 29-9-2010 έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών και την με αριθμ. τάδε επίσημη μετάφραση του ως άνω εγγράφου του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών. (ML) 

Εν όψει του περιεχομένου των ως άνω εγγράφων και του γεγονότος ότι ο μάρτυρας, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, κατά την εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής στη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου του 2013, απέκρυψε την αποστολή του εγγράφου του προς τον Γενικό Διευθυντή Δημοσίων Οικονομικών της Γαλλίας και μόνο όταν απεκαλύφθη η ύπαρξη τούτου από τον εξετασθέντα για δεύτερη φορά μάρτυρα στην Επιτροπή Πρέσβη, κ. Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, αναγκάστηκε σε επόμενες καταθέσεις τους, στις 5 και 7 Ιουνίου 2013 να το παραδεχθεί και παρακαλώ δια τα καθ’ ημάς».

paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου