Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σπίτι του ο Φέντερερ!


Ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά ισοπέδωσε τον Ρότζερ Φέντερερ και έδειξε ότι ίσως ήρθε η ώρα να κάνει την υπέρβαση στην καριέρα του!

Ο 28χρονος Γάλλος κέρδισε σε straight sets (7-5, 6-3, 6-3) τον βασιλιά, πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση και απογειώνοντας το γαλλικό κοινό, που θα απολαύσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ένα δικό του παιδί! Δεν αρκούσε, φυσικά, η δική του πολύ καλή απόδοση... Ο Ελβετός ήταν απογοητευτικός και με εξαίρεση κάποια πολύ μικρά διαστήματα του αγώνα, στο κορτ βρέθηκε η σκιά του καλού του εαυτού. Δεν απείλησε σε καμία στιγμή τον Νο.8 τενίστα στον κόσμο και ακόμα και όταν έδειξε κάποια... σημάδια ζωής στο τρίτο σετ, ήταν φανερό ότι δεν γινόταν να αποφευχθεί το... μοιραίο. Ο Τσονγκά, που δεν έχει χάσει σετ στη διοργάνωση, παίρνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το εισιτήριο για τους "4" του Γαλλικού Όπεν. Και κόντρα στον Νταβίντ Φερέρ έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται κάτι παραπάνω...

Ο Φέντερερ ήταν ο πρώτος που έκανε μπρέικ στον αγώνα (3-2), όμως ο Τσονγκά βρήκε γρήγορα τα πατήματά του, προηγήθηκε με 5-4, 6-5 και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο δωδέκατο γκέιμ. Ο Ρότζερ, από την πλευρά του, άρχισε να βγαίνει εκτός ρυθμού και να κάνει πολλά λάθη με το forehand, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ο Γάλλος με τον καλύτερο τρόπο και μπήκε στη θέση του οδηγού από το ξεκίνημα του δεύτερου σετ (3-0, 4-1). Υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το σερβίς του στη συνέχεια, ο Φέντερερ αδυνατούσε να κάνει τη αντεπίθεση και φυσιολογικά ήρθε το 2-0 για τον... γηπεδούχο. 

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με νέο μπρέικ του Τσονγκά, αλλά η άμεση απάντηση του Νο.3 τενίστα στον κόσμο άφησε ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο ματς... Όχι, όμως, για πολύ, αφού κρατούσε με νύχια και με δόντια το σερβίς του και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο έβδομο γκέιμ. Ο Τσονγκά πήρε το προβάδισμα με 4-3 και ήταν αδύνατο να χάσει από τα χέρια του αυτή την τεράστια νίκη, που ήρθε μετά από 111 λεπτά αγώνα...

Μπροστά του, βέβαια, ορθώνεται το τεράστιο εμπόδιο του Νταβίντ Φερέρ, που έβαλε φρένο στην τρελή πορεία του Τόμι Ρομπρέδο. Επικράτησε με 6-2, 6-1, 6-1 του συμπατριώτη του σε μόλις 85 λεπτά και έκλεισε θέση στην τετράδα για δεύτερη σερί χρονιά. Ούτε ο 31χρονος Ισπανός έχει χάσει σετ στο Παρίσι και αν λέμε ότι για τον Τσονγκά είναι ευκαιρία για διάκριση, μάλλον για τον Φερού θα πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα μεγαλύτερη... Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει αποφύγει αντίπαλο από τους "μεγάλους", αλλά και το ότι η δική του εικόνα είναι εξαιρετική!

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου