Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Ανοίγει η ΕΡΤ με μικρό αριθμό εργαζομένων


Να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει την πρόθεσή του, ο ειδικός διαχειριστής που ορίστηκε για την ΕΡΤ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ανοίξει η ΕΡΤ και να αρχίσει άμεσα η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 

Συγεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς «προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. 

Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αναμένει «αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πλευράς ΔΗΜΑΡ, την ίδια πρόταση είχε καταθέσει το μεσημέρι και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης στον Φώτη Κουβέλη, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου