Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος: «Δεν θέλει ο κόσμος πρόωρες εκλογές»


«Άνοιξε ζήτημα για την υπόσταση της κυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Να μην κάνει το βήμα εξόδου από την κυβέρνηση κάλεσε τον Φώτη Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, μετά το ναυάγιο της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην επαναθεμελίωση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την κατάσταση για την χώρα και την οικονομία. 

«Πριν από 15 μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο θεσμικό πρόβλημα λόγω της ατυχούς πρωτοβουλίας της ΝΔ να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ, να μαυρίσει την οθόνη και να προκαλέσει ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για «αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών». «Οι έλληνες πολίτες ένιωσαν να προσβάλλεται η έννομη τάξη», συμπλήρωσε. 

«Έχει ανοίξει ζήτημα για την ίδια την υπόσταση και την προοπτική της κυβέρνησης, ζήτημα πολιτικής σταθερότητας εν μέσω κρίσης», είπε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «εχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης. Δεν μας ικανοποιούν πλήρως, αποδέχεται όμως ο πρωθυπουργός, την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα. 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας», αλλά και για «θεσμική ισοτιμία των κυβερνητικών εταίρων». 

«Η κυβέρνηση», είπε, «πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχθεί το a la carte. Θέλουμε να λειτουργούν συντονιστικά όργανα των τριών κομμάτων με απόλυτη σοβαρότητα.» 

Και συνέχισε: «Το ερώτημα είναι εάν η προτεραιότητα είναι οι πρόωρες εκλογές ή όχι. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές και ξέρει πως είναι άλλο οι δημοσκοπήσεις και άλλο η δυναμική της δημοκρατικής παράταξης. Σεβόμαστε τον πολίτη, την χώρα, δεν θέλει ο κόσμος εκλογές. Θέλει κυβέρνηση που να λειτουργεί σωστά». 

Διερωτήθηκε δε, αν «θα βοηθήσει τους εργαζόμενους η διάλυση της βουλής», αν «θα τους ξαναοδηγήσει στη δουλειά τους ή σε μία πολύμηνη καθυστέρηση;». «Τρύπες στο νερό για κερδίσουμε φευγαλέες εντυπώσεις δεν κάναμε, δεν κάνουμε», υπογράμμισε. 

Ανέφερε, τέλος, ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τα όργανα του ΠΑΣΟΚ. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου