Σελίδες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Α΄εθνική θέλουν να σε δουν και να τρελαθούν!


Ο Παναιτωλικός στο... θρίλερ του Αγρινίου κέρδισε 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου, πάτησε μόνος στην κορυφή των πλέι οφ και έχει το... πάνω χέρι στην υπόθεση της ανόδου! 

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το ματς ιδανικά, αφού με το... καλημέρα πήρε το προβάδισμα. Ήταν ο Μπελόν που, μετά από όμορφη ενέργεια κατάφερε να νικήσει τον Γκίτκο και να βάλει «φωτιά» στην αναμέτρηση μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο.

Αυτό ήταν μόνο η... αρχή για τους γηπεδούχους, που συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, πίεσαν, έπιασαν τρομερή απόδοση και κατάφεραν να κλείσουν στα καρέ τους τους ερυθρόλευκους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Οι παίκτες του Χάβου έμοιαζαν δαιμονισμένοι και ήταν διαρκώς στην επίθεση, αποδίδοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. 

Ο Σίσιτς ήταν σε τρελά κέφια, όμως οι γηπεδούχοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν, με κορυφαίες τις δύο κλασικές ευκαιρίες τον Μπελόν και Μπακάκη, που δεν κατάφεραν να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στο σκορ. Ειδικά ο δεύτερος, σε διπλή προσπάθεια νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων, ο οποίος ήταν για ακόμα μία φορά ο σωτήρας της ομάδας του. 

Μίλησε η εμπειρία   
Ότι όμως δεν κατάφεραν οι νεαροί παίκτες του Παναιτωλικού, το πέτυχαν οι... μπαρουτοκαπνισμένοι. Ο Σίσιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Σφακιανάκης πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Γκίτκου. Η φάση μάλιστα ξεκίνησε από έναν άλλο έμπειρο παίκτη, τον Καμαρά, ο οποίος έπιασε τρομερή κεφαλιά λίγο νωρίτερα και ανάγκασε τον Γκίτκο να παραχωρήσει το συγκεκριμένο κόρνερ, από το οποίο ήρθε και το 2ο γκολ του Παναιτωλικού. 

Έτσι, η γηπεδούχος ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, τόσο στο σκορ, όσο και στην ψυχολογία, καθώς σε όλο το πρώτο μέρος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και είχε κερδίσει κατά κράτος τον αντίπαλό της.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κάνουν διαχείριση του υπέρ του σκορ και να μην αφήσουν τον Ολυμπιακό να γίνει επικινδύνως. Από την μεριά τους οι ερυθρόλευκοι έδειχναν πιο συγκεντρωμένοι, όμως και πάλι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τα απαραίτητα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.  

Απάντηση... οφ σάιντ
Όχι μέχρι το 70' τουλάχιστον, όταν ο Μπρέσκα κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικου και να νικήσει με κοντινό σουτ τον Τακίδη, για να μειώσει σε 2-1. Βέβαια, το γκολ αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει, αφού ο έμπειρος επιθετικός ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ, το οποίο δεν υποδείχτηκε από τον βοηθό. 

Η συνέχεια πάντως ανήκει και πάλι στους γηπεδούχους, οι οποίοι εξακολούθησαν να έχουν την κατοχή, χωρίς βέβαια να πιέζουν για ακόμα ένα γκολ, αφού ήθελαν να κάνουν και οικονομία δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή έστειλε στα... ουράνια τους φίλους του Παναιτωλικού που είχαν γεμίσει το γήπεδο, καθώς η ομάδα τους πήρε μία υπερ-πολύτιμη νίκη, με την οποία μένει μόνη πρώτη και αποκτά τεράστιο προβάδισμα για την πρώτη θέση που οδηγεί στην Α' Εθνική.  .

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τακίδης, Κούσας, Ιωάννου, Μπακάκης, Δάρλας, Σφακιανάκης, Τζούνιορ, Καμαρά (91' Αραμπατζής), Σίσιτς, Μπελόν (90' Μουμίν), Κουτσοσπύρος (70' Φαβάλι).

Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Σολάκης, Πινδώνης, Γκοτόβος, Παλαιολόγος, Μπολάτι (52' Μπρέσκα), Τσιάτσιος, Πετκάκης (55' Γόγολος), Ολίσε, Στογιάνοφ, Γενγκά.

Βαθμολογία
1. Παναιτωλικός 8 β.
2. Ολυμπιακός Βόλου 5 β.
3. Ηρακλής 4 β.
4. Νίκη Βόλου 2 β.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου