Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης για την ΕΡΤ – Βενιζέλος σε Σαμαρά: Μας ζητάς να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους!


Τι είπαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη μυστική συνάντηση της περασμένης Κυριακής...

Η θύελλα που έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Φαίνεται να έχει προκαλέσει ρήγμα στη σχέση των κομμάτων της κυβέρνησης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο βάθος του ορίζοντα ακόμη και το ενδεχόμενο των εκλογών, ένα χρόνο μετά από εκείνες της 17ης Ιουνίου του 2012. 

Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δηλώνουν ανυποχώρητοι, ζητώντας από τον Αντώνη Σαμαρά να ανοίξει και πάλι την ΕΡΤ. Μόνο έτσι, τονίζουν, θα συζητήσουν μαζί του. Το Μέγαρο Μαξίμου κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής μεταβατική πρόταση, αλλά και αυτή βρήκε... τοίχο. 

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να προχωρήσει προς τη... ΝΕΡΙΤ. Άλλωστε, αυτό ξεκαθάρισε και το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν κάλεσε εσπευσμένα στο πατρικό του στη Μουρούζη τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. 
Παρών στη συνάντηση που ξεκίνησε τις 20:00 και τελείωσε στις 23:30 ήταν και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης. 

Το κλίμα περίεργο και έγινε χειρότερο όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στους κυβερνητικούς του εταίρους ότι μπαίνει λουκέτο στην ΕΡΤ. Το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. 

Το τελευταίο διάστημα στο Μαξίμου είχαν φτάσει δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες τάσσονταν υπέρ της εξυγίανσης της ΕΡΤ. Με οδηγό αυτές τις δημοσκοπήσεις, αποφάσισε ο πρωθυπουργός το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. 

Ο πρωθυπουργός είπε στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη πως όλα θα γίνονταν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Και φέρεται, σύμφωνα πάντα με το Βήμα, να τους αναφέρει πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δε θα χρειαστεί να την ψηφίσουν, αφού μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νέο σχέδιο νόμου για τη νέα ΕΡΤ και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δε θα ισχύει. 

«Δηλαδή μας ζητάς να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους» αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Φώτης Κουβέλης είπε: «Οποία επιμέλεια! Τα έχετε ετοιμάσει όλα χωρίς καν να έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Εμείς αυτό δεν το στηρίζουμε».

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου