Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Επιστολή Πανόπουλου σε Σαρρή


Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΖΗΤΑΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Μία μέρα μετά το... άκυρο που έφαγαν από την ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός, σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης, ο Χρήστος Πανόπουλος ζητάει από τον Γιώργο Σαρρή να εφαρμόσει το αυτονόητο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον καλεί να επανεξεταστούν ανεξαιρέτως οι φάκελοι όλων των ομάδων και αυτές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω αδειοδότησης να αποκλειστούν και από το ελληνικό πρωτάθλημα!

Του επισημαίνει, παράλληλα, ότι δεν θα πρέπει να... πετάξει το μπαλάκι στη Σούπερ Λίγκα, γιατί όλοι γνωρίζουν ποια θα είναι η απάντηση της διοργανώτριας αρχής.

Η επιστολή του Χρήστου Πανόπουλου:

«Αξιότιμε Πρόεδρε,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι “εννοούμε” τη μη αδειοδότηση των ομάδων του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού από την UEFA, ομάδες που είχαν αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ, όπως αντιλαμβάνεστε τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά στην αξιοπιστία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που εσείς προΐσταστε.

Σας καλούμε λοιπόν, να επανεξετάσετε τους φακέλους ανεξαιρέτως όλων των ομάδων από την αρχή, μη εξαιρουμένου της SKODA ΞΑΝΘΗ, όχι με κριτήρια “κατά το δοκούν”, “κατά το φωνάζειν”, “κατά το πολιτεύομαι” αλλά με κριτήρια που έχουν οι ομάδες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην UEFA.

Σας καλούμε σαν προεδρεύουσα αρχή να εφαρμόσετε το αυτονόητο: Ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα να μπορούν παράλληλα να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA. Ομάδες που δεν μπορούν να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω αδειοδότησης να μην μπορούν να συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να αποφασίσουμε τα αυτονόητα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται από την μία πλευρά η χώρα να θέλει να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προς τούτο να κάνει τεράστιες θυσίες, να υποφέρει και να ταλαιπωρείται τα μέγιστα όλο αυτό τον καιρό και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να αποφασίζονται λογικές που δεν αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτό που πρέπει να είναι βέβαιο κ. Σαρρή είναι ότι δεν πρέπει ούτε να “κρυφτείτε”, ούτε να “νίψετε τας χείρας σας”. Έχετε μεγάλη ευθύνη για εκεί που οδηγείτε το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σας,
Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.

Υ.Γ. 1: Είναι αυτονόητο κ. Σαρρή ό,τι “αν πετάξετε το μπαλάκι” στη Superleague να αποφασίσει για το αν οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα η απάντηση θα είναι: Ναι, θα πρέπει να συμμετέχουν με περιορισμούς μεταγραφών, ένα παίκτη ερασιτέχνη, έναν επαγγελματία και τέσσερις από το NBA. Έτσι θα επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. 2: Έχετε την επιλογή “για να μην κοροϊδευόμαστε”, να καταργήσετε τις αδειοδοτήσεις και να είναι ανοιχτά τα πάντα για όλο το κόσμο και τον “ντουνιά”.

Υ.Γ. 3: Αν η SKODA ΞΑΝΘΗ πρέπει να τιμωρηθεί για το σημερινό Δελτίο Τύπου, αναλαμβάνει το κόστος να μην συμμετέχει αυτή στη φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση και να συμμετέχει η επόμενη ομάδα γιατί ούτως ή αλλιώς, αυτό της το δικαίωμα, δεν το κατέκτησε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου