Σελίδες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ανύπαρκτος Καραγκούνης, τελειωμένος Κατσουράνης!


Τρελαμένος ο Νίκος Αλέφαντος "τα χώνει" στον sportdog για Εθνική και Σάντος! Ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν; Τι λέει για Νεϊμάρ, Μουρίνιο και άλλα!  

Βλέπω στην Ευρώπη να σφυρίζουν τα εκατομμύρια στις μεταγραφές, είδα και μία έκθεση ότι παρά την κρίση στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο αναπτύχθηκε 11%, ξηλώνονται όλοι, μπήκε και η Γαλλία στο χορό, τώρα με την επάνοδο Μουρίνιο στην Αγγλία θα τα ξαναχώσει ο Αμπράμοβιτς, θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι, ακόμα και στην Ισπανία της κρίσης θα τα χώσει η Ρεάλ, ενώ και η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι εγκαταλείπει τις σχολές, δεν βγάζει πια παίκτες, έχωσε πολλά λεφτά για τον Νεϊμάρ, αυτά να τα βλέπουν εδώ στη χώρα μας! Να φέρουν καλούς παίκτες…

Σε ό,τι αφορά τον Νεϊμάρ, σαν τσίχλα είναι, δεν τον έχω δει σχεδόν καθόλου να παίζει σε ολόκληρο αγώνα, κάτι χάι λάιτ βέβαια είναι εντυπωσιακά, αλλά εγώ θέλω να τον δω αυτά αν μπορεί να τα κάνει και στην Μπαρτσελόνα. Πρέπει να περιμένουμε. Πάντως ο Πελέ λέει ύμνους γι΄ αυτόν, και ο Μέσι μίλησε καλά γι΄ αυτόν, δεν είναι τυχαίοι. Αν ο Νεϊμάρ κάνει και στην Ευρώπη αυτά που έχω δει να κάνει σε χάι λάιτ, θα απογειώσει την Μπαρτσελόνα διότι θα απελευθερωθεί ο Μέσι, θα έχει δύο παίκτες η Μπαρτσελόνα που θα είναι φοβεροί στη διείσδυση και στο ένας εναντίον ενός.

Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα χρειάζεται οπωσδήποτε έναν καλό προπονητή, να αφήσουν αυτό το βιολί με τους βοηθούς των βοηθών, θέλει και ένα σέντερ μπακ καλό γιατί μεγάλωσε ο Πουγιόλ, και έναν καλό κόφτη να ξεκουράζει τον Μπούσκετς.

Για κάποιους που πετάνε χολή στον Μουρίνιο, εγώ πιστεύω ότι θα φτιάξει πολύ μεγάλη Τσέλσι, έφυγε και ο Φέργκιουσον, ποιος είναι ρε παιδιά ο μεγαλύτερος προπονητής στην Ευρώπη που θα κλέψει την αίγλη του Μουρίνιο; Ο Φέργκιουσον τελείωσε, ο Χάινκες θα αποσυρθεί ένα χρόνο και δεν ξέρει αν θα επιστρέψει, ποιος είναι; Ο Αντσελότι; Γελάω. Ο Πελεγκρίνι που δεν έχει πάρει τίτλο; Ο Βενγκέρ που έχει να πάρει πρωτάθλημα με την Άρσεναλ 15 χρόνια; Ο Μαντσίνι; Ο Μπενίτεθ; Ποιος είναι πάνω από τον Μουρίνιο; Σε τόσο νέα ηλικία και όμως έχει πάρει 2 Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετικές ομάδες, και παίρνει το πρωτάθλημα σε όποια χώρα και αν πηγαίνει! Και στην Πορτογαλία και στην Αγγλία και στην Ιταλία και στην Ισπανία. Ποιος τα κάνει αυτά;

Πάει να πάρει τον Χουλκ που έκανε τη μαλακία και πήγε στη Ζενίτ στα χιόνια, πάει να πάρει και τον Καβάνι, αν δεν μπορεί να πάρει τον Καβάνι ας πάει να βουτήξει τον Ρούνεϊ, θα τον ήθελα αυτόν αλλά για σέντερ φορ, όχι να παίζει μακριά από την περιοχή, αυτόν τον κατέστρεψε. Να ξεφορτωθεί τον Τόρες, να τον πουλήσει. Πρέπει να πάρει και μια χαφάρα κόφτη γρήγορο, ένα δεξί μπακ, και ένα σέντερ μπακ αν δεν μπορεί άλλο με τον Τέρι. Θα γίνει το έλα να δεις του χρόνου.

Η Εθνική Ελλάδας αυτά τα ματς με τους υποδεέστερους στον όμιλο τα παίρνει, όμως δεν βλέπω πρόοδο στην εικόνα της. Ακόμα και ως δεύτερη να περάσει από τα μπαράζ, θα πάει αυτή η ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να κάνει τι; Με ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη οι διαλεχτοί του Σάντος, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης;

Ευτυχώς που βγάζουμε καλούς σέντερ μπακ, γρήγορους σέντερ μπακ, ότι καλύτερο σε αυτήν την Εθνική είναι το τρίγωνο των σέντερ μπακ με τον τερματοφύλακα, τον Καρνέζη. Και τον Παπασταθόπουλο τον ήθελα χρόνια πριν στον Ολυμπιακό, και τον Μανωλά, γρήγοροι παίκτες, τσακάλια.

Από εκεί και πέρα, ένα 4-3-3 που δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει, ένα πρωτόγονο ποδόσφαιρο με βαθιές μπαλιές στην πλάτη των σέντερ μπακ, να ψάχνουνε τον Γκέκα μήπως ξεφύγει. Προπολεμικό ποδόσφαιρο, τίποτα μοντέρνο.

Στο γκολ που βάλαμε, τραγέλαφος, οι αμυντικοί της Λιθουανίας θα έπρεπε να …συλληφθούν, κάθονταν και κοιτούσαν την μπάλα να πέφτει από τον ουρανό, και ήρθε ο Χριστοδουλόπουλος να πιάσει την κεφαλιά που δεν είναι ικανός στο κεφάλι.

Η Εθνική του Σάντος δεν δείχνει βελτίωση, είναι μία αργή ομάδα, ειδικά στα χαφ είναι δραματική η κατάσταση. Ανύπαρκτος ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης είναι στα τελευταία του, ο δε Μανιάτης είναι ένας εργάτης μικρών δυνατοτήτων. Και βλέπεις αλλαγή τον Τζιόλη πάλι, έλεος με τον Τζιόλη.

Ό,τι καλύτερο από τη μέση και μπροστά ήταν ο Χριστοδουλόπουλος που τον είδα βελτιωμένο σε ορισμένα θέματα που έπασχε, φαίνεται ότι του έκανε καλό η Ιταλία. Μου άρεσε που γύρναγε και βοηθούσε αμυντικά τον Τοροσίδη, μου άρεσε που έκανε και κούρσες με μπασίματα, είχε αντοχή. Δικαιώθηκε ο Σάντος που αυτόν επέλεξε για την πτέρυγα και όχι τον Σαλπιγγίδη ο οποίος δεν ντριμπλάρει ποτέ!

Απαράδεκτο όμως αυτό που κάνει ο προπονητής με τον Μήτρογλου ο οποίος ξέρει την περισσότερη μπάλα απ΄ όλους μπροστά και στο κάτω κάτω παίζει σε ολόκληρο Ολυμπιακό, δεν παίζει σε μικρή τούρκικη ομάδα που πανηγυρίζει επειδή σώθηκε… Ο δε Σαμαράς ήταν ανύπαρκτος από την αρχή μέχρι το τέλος.

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου