Σελίδες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Και τώρα Β-όλο το ζουμί!


Νίκη και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι, ο Παναιτωλικός έχασε 2-1 από τον Ηρακλή και πλέον «ερυθρόλευκοι» και «καναρίνια» θα διεκδικήσουν την άνοδο στο τελευταίο μεταξύ τους ματς στον Βόλο! 

Για αρκετή ώρα ο Παναιτωλικός κρατούσε... την άνοδο στα χέρια του, όμως... αυτοκτόνησε! Δέχθηκε δύο τέρματα και ηττήθηκε 2-1 από τον αδιάφορο και με πολλά προβλήματα Ηρακλή, χάνοντας την ευκαιρία να τσεκάρει το εισιτήριο, μετά και την "γκέλα" του Ολυμπιακού Βόλου, που έμεινε στο 1-1 με την συμπολίτισσα Νίκη. 

Πλέον, τα «καναρίνια» και οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα την προσεχή Τετάρτη, αφού από το μεταξύ τους παιχνίδι θα προκύψει ο τέταρτος που θα αγωνίζεται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα. 

Αν οι Βολιώτες νικήσουν, ανεβαίνουν στα "σαλόνια". Αν οι Αγρινιώτες φύγουν από το Πανθεσσαλικό με διπλό ή ισοπαλία, θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίζουν! 


Ηρακλής-Παναιτωλικός 2-1 
(66’, 90+2’ Κιρόφσκι – 17’ Σφακιανάκης) 

Ανώτερος στα πρώτα λεπτά ο Παναιτωλικός, έδειχνε πιο ορεξάτος να δημιουργήσει. Στο 17’ ο Σίσιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σφακιανάκης έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Και εκεί που τα «καναρίνια» φαινόταν πως θα περάσουν ένα ήρεμο απόγευμα που πιθανώς τους χάριζε και την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, ο Ιωάννου μετά από λάθος εκτίμηση, ανέτρεψε τον Κιρόφσκι και δίκαια αποβλήθηκε, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα. Ο Ηρακλής δεν είχε κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος, ωστόσο με το αριθμητικό πλεονέκτημα, μπορούσε να «χτυπήσει» στην επανάληψη. 

Όπως κι έκανε άλλωστε! Στο 66’ ο Σαράφογλου έκανε τη σέντρα, ο Κιρόφσκι... βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Αγρινιωτών και με κεφαλιά ισοφάρισε για τους Θεσσαλονικείς! Τα λεπτά περνούσαν, ο Παναιτωλικός έδειχνε σε κακή κατάσταση στο δεύτερο μέρος και δεν μπορούσε να φτάσει σε ένα «χρυσό» δεύτερο τέρμα. Και στο τέλος –μάλιστα- υπέστη το απόλυτο σοκ. Ο MVP του «Γηραιού», Κιρόφσκι έφυγε... σφαίρα στη κόντρα και με δυνατή «βολίδα» έκανε το 2-1 για την ομάδα του και τη μεγάλη ανατροπή, δίχως βέβαια να ‘χει βαθμολογικό αντίκρισμα για τους νικητές. 

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 1-1 
(24’ Βέρτζος – 20’ Σολάκης) 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με την Νίκη να μοιάζει «υπνωτισμένη». Και φυσικά, οι «ερυθρόλευκοι» το επωφελήθηκαν, με τον Μπρέσκα να βγάζει από τα δεξιά ωραία παράλληλη μπαλιά για τον Σολάκη, με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ στο 20’. Φαίνεται πως το γκολ «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που τέσσερα λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσα, χάρη σε κεφαλιά του Βέρτζου, ενώ λίγο έλειψε να γυρίσουν... τούμπα το ματς, όταν ο Φλίνγκος νικήθηκε σε μοναδικό τετ-α-τετ από τον Γκίτκο. 

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τις μεγάλεις φάσεις, είχε μόνο... προϋποθέσεις που δεν μετουσιώνονταν σε ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, όμως ο Βέρτζος πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Σολάκη κι ενώ ετοιμαζόταν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ο Γιένγκα ήταν αυτός που δεν σημάδεψε σωστά κι έχασε σε τετ-α-τετ να δώσει προβάδισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα, λόγω αποβολής του Γουσούλη στο 90’. 

Η βαθμολογία (5 αγώνες): 

1. Παναιτωλικός 11 
2. Ολυμπιακός Βόλου 9 
3. Ηρακλής 7 
4. Νίκη Βόλου 3 

Η τελευταία αγωνιστική: 
Ηρακλής-Νίκη Βόλου 
Ολυμπιακός Βόλου-Παναιτωλικός 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου