Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Στο Ειρηνοδικείο παίζεται το μέλλον της ΕΠΟ


Πλήγμα για την ΕΠΟ στα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της που εκδικάζονται την Τρίτη το πρωί, καθώς δεν θα παραστούν όλες οι ΠΑΕ που έχει καλέσει! Ενημέρωσε τη FIFA η αντιπολίτευση!

Εκδικάζονται το πρωί της Τρίτης 11/6 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, με τα οποία ζητούν να κηρυχτεί έκπτωτη η διοίκηση της ομοσπονδίας και να διοριστεί νέα διοίκηση (υπό τον Βασίλη Γκαγκάτση) προκειμένου να οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές. 

Στις 28 Μαΐου που ήταν να εκδικαστεί αρχικά η υπόθεση, είχε δοθεί αναβολή, διότι οι δικηγόροι της ομοσπονδίας είχαν καταθέσει προσεπίκληση των ΠΑΕ που έχουν κερδίσει την έξοδο τους στην Ευρώπη, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους στο δικαστήριο. Οι «ευρωπαίοι» κλήθηκαν, διότι σύμφωνα με την ΕΠΟ και τα έγγραφα που ζήτησε και εξασφάλισε από FIFA και UEFA, αν τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά και το δικαστήριο διορίσει προσωρινή διοίκηση, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί στο περιθώριο από τις διεθνείς συνομοσπονδίες, με συνέπεια τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας και των ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις. 

Όλο το ενδιαφέρον, λοιπόν, έγκειται στο αν οι ΠΑΕ που έχουν κληθεί θα παραστούν τελικά στο δικαστήριο ή θα… «αδειάσουν» την ΕΠΟ με την απουσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνες ΠΑΕ που σίγουρα θα παραστούν και θα σταθούν στο πλευρό της ομοσπονδίας, είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν αποφασίσει να μην παραστούν, γεγονός που μεταφράζεται σε ένδειξη δυσαρέσκειας προς την ΕΠΟ. Προς τους Τριπολιτσιώτες πάντως, ασκούνταν πιέσεις μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να αλλάξουν στάση. Ερωτηματικό αποτελούν οι προθέσεις του ΠΑΟΚ, ωστόσο το πιθανότερο είναι να γυρίσει την πλάτη στην ομοσπονδία και να μην παραστεί. 

Ενημέρωσε τη FIFA η «αντιπολίτευση» της ΕΠΟ! 

Οι πρόεδροι των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, Νίκος Τζώρτζογλου και Βασίλης Χατζηαποστόλου, που έχουν καταθέσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στην κόντρα που έχουν ανοίξει με τη διοίκηση της ΕΠΟ. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς αποκάλυψε με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι έχει ήδη ενημερώσει τη FIFA για τα όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις παραβιάσεις στο καταστατικό της ΕΠΟ, ενώ σημείωσε πως δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος αποβολής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιτεθεί στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, αφήνοντας αιχμές για το… πώς προέκυψε στο ποδόσφαιρο! 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηαποστόλου τόνισε: 

«Έχω στείλει ενημερωτική επιστολή στον εκτελεστικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε για τις παραβιάσεις της ΕΠΟ στο καταστατικό. Εμείς ζητάμε την έκπτωση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, η οποία ουδέποτε απάντησε επί της ουσίας. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η προσφυγή μας και η ΕΠΟ το μόνο που κάνει είναι να εκβιάζει τον δικαστή με την παρουσία ελληνικών ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μας αποβάλει η FIFA διότι δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση. 

Όσο για το ποδοσφαιρικό παρελθόν στο οποίο εναντιώνονται ο κ. Σαρρής και οι σύμβουλοι του, ξεχνούν ότι δεν θα υπήρχαν αν δεν τους στήριζε αυτό το παρελθόν. Το ποδοσφαιρικό παρελθόν είναι ο γεννήτορας του σημερινού προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος τώρα θα ήταν ακόμη στον Κανάρη της Χίο». 

«Θα αποσυρθώ, αν…» 

Θα αποσύρει την προσφυγή του μόνο αν η ΕΠΟ δημοσιοποιήσει τα ερωτήματα που έθεσε η ίδια προς FIFA και UEFA, δήλωσε σε ραδιόφωνο της Κρήτης ο Νίκος Τζώρτζογλου, που αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται από τις ομάδες της Κρήτης προκειμένου να κάνει πίσω, ώστε να μην κινδυνεύσουν με αποκλεισμό. 

Αναλυτικά: 

«Φυσικά θα συνεχίσω να στηρίζω την προσφυγή. Ισχύει ότι υπάρχουν πιέσεις από κάποιες ομάδες, που δεν ξεπερνούν τις πέντε, και μου ζητούν να περιμένω μέχρι τη Γ.Σ της ΕΠΟ και αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας, να συνεχίσω. Όμως υπάρχουν πιέσεις από πολλά περισσότερα σωματεία, για να μην κάνω πίσω. 

Το θέμα της άρσης αναγνώρισης της ΕΠΣ Ηρακλείου, είναι εκβιασμοί, απειλές και παραμύθια που υπήρχαν επί Γκαγκάτση, Πιλάβιου και τώρα επί Σαρρή και πρέπει να σταματήσουν. Δεν προσφύγαμε για θέματα αγωνιστικά. Δεν παραβιάζουμε το αυτοδιοίκητο. Προσφύγαμε επειδή παραβιάζονται διατάξεις του καταστατικού. Το καταστατικό της ΕΠΟ, επικυρώνεται από τα δικαστήρια. Ζητάμε να γίνουν εκλογές, αφού οριστεί προσωρινή διοίκηση. 

Διάβασα τα έγγραφα της FIFA και της UEFA προς την ΕΠΟ. Το έγγραφο της UEFA λέει ότι η εκλογή της διοίκησης ήταν νόμιμη. Άρα απαντά σε ερώτημα που δεν έχει να κάνει με τους λόγους που εμείς θέτουμε ζητώντας την έκπτωση της διοίκησης. Αν η ΕΠΟ δώσει στη δημοσιότητα τα ερωτήματα που υπέβαλλε στη FIFA και την UEFA, εγώ θα αποσύρω». 

Άρης Ασβεστάς

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου