Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Αυτό είναι το σχέδιο Σαμαρά για την ΕΡΤ που θα καταθέσει τη Δευτέρα σε Βενιζέλο και Κουβέλη


- Η ευθύνη για το συγκεκριμένο εγχείρημα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και τη ΓΓ Επικοινωνίας - Βασικός σκόπελος η νομική μορφή του νέου φορέα αφού η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει πια

- Η ευθύνη για το συγκεκριμένο εγχείρημα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και τη ΓΓ Επικοινωνίας
- Βασικός σκόπελος η νομική μορφή του νέου φορέα αφού η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει πια
- Στο Μαξίμου θεωρούν πως αυτή η εναλλακτική θα πείσει Βενιζέλο και Κουβέλη
- Σύμφωνα με το σχέδιο θα υπάρξουν συμβάσεις έργου για συγκεκριμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων

Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος της ΕΡΤ, τώρα το Μαξίμου επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες σχέδιο για να εκτονωθεί η κρίση το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μία μεσοβέζικη λύση και σαφώς μία επικοινωνιακή κωλοτούμπα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. 

Με σκοπό να φύγει το μαύρο από τις οθόνες της ραδιοτηλεόρασης, ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr σκοπεύει να πάει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με μία προσωρινή λύση, με την οποία θεωρεί πως θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ.

Η ευθύνη για το συγκεκριμένο εγχείρημα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, όργανα που έχουν αναλάβει τη διαχείριση πλέον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με βάση την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

Με σκοπό λοιπόν να εκτονωθεί η κρίση στην τριτοκομματική κυβέρνηση, αλλά και η κοινωνική αναταραχή, το Μαξίμου φέρεται να δρομολογεί τη μετάδοση προσωρινού προγράμματος, με τους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου έργου έτσι ώστε να λειτουργήσει προσωρινά αλλά με περιορισμένο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων. 

Η κίνηση αυτή προκαλεί χιλιάδες ερωτήματα, με το βασικό να είναι υπό ποιά νομική μορφή θα εκπέμψει το νέο μέσω, καθώς πλέον με την υπουργική απόφαση η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει, ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει καν συσταθεί.

Αυτές οι πληροφορίες προβληματίζουν και τους εργαζόμενους που φοβούνται μην τυχόν κληθούν να υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις έργου, αν και εφόσον παραιτηθούν των αποζημιώσεων που δικαιούνται ως απολυμένοι. 

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το σχέδιο θα καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα, με στόχο να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, να εκτονωθεί η κρίση στο εσωτερικό της τριτοκομματικής κυβέρνησης, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην κοινωνία. 

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου