Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κωστούλας: «Αξιζε τον κόπο...»


Ικανοποιημένος και συνάμα δικαιωμένος αισθάνεται ο Φώτης Κωστούλας μετά την άνοδο του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα. 

Δικαιωμένος για την παραμονή του στον Παναιτωλικό μετά την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας, μιλώντας στη SportDay. 

«Με την ομάδα που είχαμε, δικαιούμασταν την άνοδο. Αρα αποτελεί δικαίωση. Και δικαίωση για τον Μάκη Μπελεβώνη», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου του Αγρινίου. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Κωστούλας στη SportDay 

Η άνοδος αποτελεί δικαίωση ή απονομή δικαιοσύνης; 

«Με την ομάδα που είχαμε, δικαιούμασταν την άνοδο. Αρα αποτελεί δικαίωση. Και δικαίωση για τον Μάκη Μπελεβώνη». 

Αξιζε τελικά τον κόπο που το καλοκαίρι μείνατε στην ομάδα; 

«Εκ των υστέρων και με την άνοδο που ήρθε, πιστεύω πως ο στόχος που είχαμε θέσει επετεύχθη. Ναι, θεωρώ πως άξιζε τον κόπο». 

Το δύσκολο είναι να ανέβει η ομάδα στη Super League ή να μείνει στην κατηγορία; 

«Και τα δύο είναι δύσκολα. Αυτό έδειξε και η περσινή χρονιά. Εχει την ίδια δυσκολία και να παραμείνεις. Με βάση το περσινό δείγμα». 

Μετά από οκτώ χρόνια στο ποδόσφαιρο, ποια στιγμή σας έχει μείνει περισσότερο χαραγμένη στη μνήμη; 

«Σε αυτό το διάστημα είχαμε τρεις ανόδους. Μία στη Football League 2 κι άλλες δύο στη Super League. Και οι τρεις είναι άξιες αναφοράς και μεγάλης ευχαρίστησης. Δεν ξεχνιούνται». 

Η παρακαταθήκη του Φώτη Κωστούλα στο Αγρίνιο είναι οι εγκαταστάσεις που έχει φτιάξει ή ότι εδραίωσε την ομάδα στο κλαμπ των ισχυρών; 

«Παρακαταθήκη, αν μπορείς να πεις αυτή τη λέξη γιατί αλήθεια με δυσκολεύει, είναι η πολιτική που εφαρμόζουμε στην ομάδα. Αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε στον φίλαθλο κόσμο. Πως πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία κι όσο το δυνατόν να τραβάμε εμείς τον δικό μας δρόμο. Τον σωστό και τον αθλητικό. Αυτό θέλουμε. Και αυτή είναι για μένα η καλύτερη παρακαταθήκη, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αυτή την έκφραση». 

Εχετε μετανιώσει με την εμπλοκή σας στο ποδόσφαιρο; 

«Δυστυχώς είμαι σε λάθος κλάδο. Ημουν εντελώς μυημένος σε άλλες νοοτροπίες. Με ξάφνιασε αυτό που συναντά κανείς στο ποδόσφαιρο». 

Μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο; 

«Ναι μπορεί και μάλιστα πολύ εύκολα. Μέσα σε ένα χρόνο. Αν οι τέσσερις μεγάλοι κάτσουν σε ένα τραπέζι, βάλουν μία κοινή συνισταμένη και φυσικά την εφαρμόσουν. Ο,τι πουν οι μεγάλοι, θα είναι για το καλό του ποδοσφαίρου αν εφαρμοστεί αμέσως από όλους. Είναι ο μοναδικός τρόπος. Αυτές οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν σήμερα στο ποδόσφαιρο και δεν μιλάω για τον υγιή ανταγωνισμό, δεν κάνουν καλό. Δεν το ωφελούν. Μακάρι να βρεθεί μία κοινή πολιτική». 

Το πιο «τρελό» που έχετε δει στον χώρο; 

«Με παραξενεύει ο τρόπος που συνυπάρχουν οι ομάδες στον ίδιο συνεταιρισμό. Δεν φαίνονται να προσπαθούν από κοινού για να γίνει κάτι καλό στο ποδόσφαιρο». 

Υπάρχει συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς; 

«Καμία. Δεν υπάρχει συμπαράσταση. Θα σου πω ένα παράδειγμα. Ο δήμος δεν μας έδωσε ποτέ άδεια για το γήπεδο. Απεναντίας μας επέβαλε πρόστιμο». 

Πόσα χρήματα έχετε βάλει στο ποδόσφαιρο; 

«Στο περίπου ξέρω (σ.σ.: γέλια)... Δεν θυμάμαι ακριβώς». 

Το μπάτζετ της επόμενης σεζόν; 

«Θα προσπαθήσουμε να μην ξεφύγει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος την επόμενη σεζόν θα είναι η παραμονή και ό,τι προκύψει...» 

Κεφάλαιο Μάκης Χάβος. 

«Με τον Μάκη έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Η μεγάλη μας επιθυμία είναι να κρατήσουμε έναν προπονητή για πολλά χρόνια. Ελπίζουμε κάποτε να τον βρούμε. Ισως και να τον έχουμε ήδη βρει…» 

Ενα μήνυμα για τον κόσμο; 

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συμπαράστασή του. Θέλουμε και ευχόμαστε να έχουμε αυτόν τον καλό φίλαθλο κόσμο μαζί μας». 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου