Σελίδες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Μυστικές επαφές εξορθολογισμού - Λουκέτο σε ραδιόφωνα - Σε αναμονή το τηλεοπτικό πρόγραμμα


Σε απόσταση ο διευθύνων σύμβουλος από το Διοικητικό Συμβούλιο - Αντιδράσεις για το Eurobasket

Κάτω από άκρα μυστικότητα φαίνεται πως σχεδιάζει το μέλλον της ΕΡΤ ο διευθύνων σύμβουλος, 
Γκίκας Μάναλης. Με τη συνδρομή μόνο των πολύ στενών συνεργατών, όπως ο γενικός διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστος Κοπελίδης και τον ειδικό σύμβουλο Γιάννη Λογγάκη, αλλά και με τακτικά ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών, όπως γράφει η εφημερίδα Real, ο διευθύνων σύμβουλος ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τον εξορθολογισμό της εταιρείας, απέχοντας από συζητήσεις για το πρόγραμμα και άλλα τρέχοντα ζητήμαα.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τη Real, ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση φέρεται να βρίσκεται η κατάργηση μέρους των 19 περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, από τους οποίους ωστόσο δεν έχει επιλεγεί ποιοι θα κλείσουν.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να τελούν σε καθεστώς απομόνωσης και τον κ. Μάναλη να εργάζεται με "κρυφή ατζέντα". Καμία εισήγηση που να αφορά στην έγκριση προγράμματος δεν φτάνει στο ΔΣ, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος αρνείται να υπογράψει ακόμα και ήδη ειλημμένες (από το ΔΣ) αποφάσεις για προγράμματα ζητώντας περισσότερα στοιχεία τεκμηρίωσης.

Τις διαμαρτυρίες του ΟΤΕ TV και του ΑΝΤ1 έχει προκαλέσει η επιλογή της ΕΡΤ να καταθέσει πρόταση τριετίας για το Eurobasket, ενώ από το Ραδιομέγαρο δηλώνουν ότι η FIBA ήταν αυτή που επέμεινε ότι ο διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αφορά στα τρία χρόνια. Η διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε πρόταση για 4 εκατ. ευρώ, σύν 500,000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο, στην οποία περιλαμβάνονται δικαιώματα μετάδοσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ 2013, του Παγκόσμιου το 2014 και του Ευρωπαϊκού το 2015. OTE TV και ΑΝΤ1 είχαν καταθέσει από κοινού πρόταση για το Eurobasket του Σεπτεμβρίου, ύψους 1,100,000 ευρώ.

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου