Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Άγριο παρασκήνιο πριν τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών – Οργιάζουν οι φήμες για αναβολή της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ


Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το κλείσιμο τις ΕΡΤ και τις εκλογές

Παιχνίδι για γερά νεύρα και για δυνατούς παίκτες παίζεται τις τελευταίες ώρες με φόντο την κλειστή ΕΡΤ και ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Μιας σύσκεψης που δεν αποκλείεται να κρίνει το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης. 

Επισήμως, κανείς από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλει εκλογές. «Δε θα μας εγκλωβίσουν σε εκλογές» είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ναύπλιο, «είναι δική σου η ευθύνη» του απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ το ίδιο είπε και ο Φώτης Κουβέλης από το Σάββατο και τη συνέντευξή του στο Associated Press. 

Οι σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους, με αιτία (ή αφορμή) την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η συνοχή έχει πάει περίπατο και το ερώτημα πια είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Και οι τρεις δηλώνουν πως δεν τις θέλουν. 

Όπως τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο οργιάζει. Από τη μια οι φήμες πως Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δε θα έλεγαν όχι στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας αλλά με πρωθυπουργό όχι τον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτές ήρθε να προστεθεί και η φήμη πως υπήρξε συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την Ντόρα Μπακογιάννη, κάτι που από την Αγίου Κωνσταντίνου, διαψεύδεται. 

Όλα αυτά ενώ την Κυριακή άρχισε να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου ο ψίθυρος πως η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που λουκέτο στην ΕΡΤ δε θα εξεταστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας τη Δευτέρα αλλά την Τρίτη. Ο ψίθυρος έγινε φήμη και μετά πληροφορία. 

Σύμφωνα με αυτή την πληροφορία λοιπόν, η απόφαση για το αν η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αντισυνταγματική ή όχι, θα ληφθεί την Τρίτη. 
Από κάποιους, αυτό εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να δοθεί περισσότερος χρόνος στους πολιτικούς αρχηγούς να βρουν, έστω και την ύστατη ώρα, μια πολιτική λύση.

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου