Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Η EBU ζήτησε άμεση επαναφορά του σήματος


Να επανέλθει άμεσα το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας ζήτησε ο Πρόεδρος της EBU σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο Ζαν Πολ Φιλιπό, είναι από το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα και θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η EBU είπε ο Πρόεδρός της, θα παραδώσει στον κ. Στουρνάρα επιστολή με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναφορά του σήματος στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ο κ. Φιλιπό τόνισε ακόμη πως θέλει μακροπρόθεσμα η δημόσια ελληνική τηλεόραση να είναι ισχυρό μέλος της EBU, ανεξάρτητη πλουραλιστική, διάφανη και βιώσιμη και πως το κράτος πρέπει να βοηθήσει το δίκτυο να χτίσει το μέλλον του.

Είπε επίσης ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η αλληλεγγύη είναι το κλειδί της επιτυχίας.

"Πρέπει να φανεί σε κάθε χώρα της Ευρώπης ότι ένας ενεργός δημόσιος φορέας που επενδύει στην ερευνα, σε παραγωγές σειρών και δίνει σήμα σε όλη την γκάμα των ΜΜΕ στην χώρα είναι απαραίτητος. Αυτές είναι οι ιδέες της δημοκρατίας που υπερασπιζόμαστε. Κανείς δεν είναι τέλειος."

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου