Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

King Rafa!


Τι φοβερός ημιτελικός! Μετά από σχεδόν 4,5 ώρες, ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-2 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς, προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros και θα διεκδικήσει το όγδοο τρόπαιο στην καριέρα του!

Τα ‘χει επτά και ετοιμάζεται να τα κάνει οκτώ! Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό, μετά από 4 ώρες και 37 λεπτά, ο «βασιλιάς» στο χώμα και στο Roland Garros τα κατάφερε! 


Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκαμψε την αντίσταση του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9-7) και πέρασε στο τελικό της Κυριακής όπου θα διεκδικήσει το όγδοο τίτλο του στο Παρίσι τα τελευταία 9 χρόνια, κόντρα στον Τσονγκά ή τον Φερέρ! 

Ο Τζόκοβιτς μπήκε πιο επιθετικά στον αγώνα, όμως όσο περνούσε η ώρα, ο Ναδάλ αναλάμβανε τα ηνία του. Έτσι στο 7ο γκέιμ και μετά από τρία χαμένα μπρέικ πόιντ, ο Ισπανός «έσπασε» τον Νόλε κι έφτασε άνετα στο υπέρ του 1-0 (6-4). 

Το νούμερο ένα στον κόσμο έκανε αρκετά αβίαστα λάθη και φυσικά ο «βασιλιάς» στο χώμα δεν μπορούσε να μην το εκμεταλλευτεί και να κάνει νωρίς μπρέικ και στο δεύτερο. Κάπου εκεί, όμως ο Σέρβος «ανέβασε στροφές», πίεσε πολύ από την baseline και με δύο σερί μπρέικ μετέτρεψε το 2-3 σε 6-3 υπέρ του και σε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για το 1-1. 

Στο τρίτο, ο Ναδάλ έβγαλε όλη του την αγάπη για το χώμα! Με εξαιρετικό τένις, με φοβερές επιστροφές και χτυπήματα, πήρε πέντε σερί γκέιμ(!) και προηγήθηκε εκ νέου στο σκορ με 2-1 σετ (6-1). Χαρακτηριστικό πως σε όλο το σετ, ο Τζόκοβιτς πήρε μόλις 12 πόντους! 

Τρομερό το τέταρτο σετ. Ο Ναδάλ ήταν αυτός που έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε 4-3 στα γκέιμ. Η απάντηση του Τζόκοβιτς άμεση για το 4-4. Ο Ράφα και πάλι «έσπασε» τον αντίπαλό του και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αφού σέρβιρε για το σετ (6-5). Κι όμως, ο Νόλε έκανε μπρέικ μπακ, έμεινε «ζωντανός», δείχνοντας τα ψυχικά του αποθέματα και οι δυο τους οδηγήθηκαν στο tie break, με τον Σέρβο να παίρνει το σετ, να ισοφαρίζει σε 2-2 και να δίνει δραματικό φινάλε στο ματς! 

Ε με τέτοια ψυχολογία από το προηγούμενο σετ, πώς να μην μπεις φουριόζος στο πέμπτο; Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο έκανε με το… καλημέρα μπρέικ και προηγήθηκε 4-3 γκέιμ. Όμως, τυχαία είναι «βασιλιάς» στο χώμα ο Ναδάλ; Ισοφάρισε σε 4-4, κάνοντας μπρέικ μετά από τρεις ευκαιρίες και ο αγώνας πήρε το δρόμο του. Αν και κανείς δεν ήξερε πόσο θα τραβήξει ο τελικός, τελικά ο Ισπανός μας έδωσε την απάντηση! Στο 16ο γκέιμ του σετ, έκανε το πολυπόθητο μπρέικ κι έφτασε στη νίκη-πρόκριση με το 9-7 υπέρ του. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου