Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Mε -5 βαθμούς οι ομάδες που έχουν χρέη!


Το ενδεχόμενο οι ομάδες που έχουν χρέη να τιμωρούνται με -5 βαθμούς, αλλά να διεξάγωνται κανονικά οι αγώνες τους έπεσε στο τραπέζι, στη συνάντηση των εκπροσώπων της Σούπερ Λιγκ, της Football League και του ΠΣΑΠ την Τρίτη (18/6).

Οι τρεις φορείς είχαν ραντεβού την Τρίτη, με τον νομικό σύμβουλο, Θόδωρο Κουρίδη να δίνει το «παρών» από πλευράς ΕΠΟ και συζήτησαν για αρκετά θέματα. Ένα από αυτά αφορούσε και στο Άρη σχετικά με την προσφυγή στο άρθρο 99, ενώ όπως είχε αναφερθεί από χθες, τέθηκε θέμα kai διεξαγωγής των αγώνων για τις ομάδες που είναι τιμωρημένες με -3 βαθμούς.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν σύμφωνα με το «Soccerplus»:

- Η πρόταση για την οποία ήδη έγραψε από τη Δευτέρα (17-6) το SoccerPlus και προβλέπει να διεξάγονται οι αγώνες των ομάδων που έχουν τιμωρηθεί για χρέη προς ποδοσφαιριστές ξεκινώντας το ματς από τους -3 βαθμούς. Συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο, για να υπάρχει σε κάθε περίπτωση βαθμολογικό κόστος για τις ομάδες που είναι τιμωρημένες, να ξεκινάνε το κάθε παιχνίδι από το -5 και όχι από το -3. Απόφαση δεν λήφθηκε, καθώς οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ τόνισαν πως παραβρέθηκαν στη συνάντηση για να ακούσουν προτάσεις και όχι για να αποφασίσουν πάνω σε αυτές. Ετσι ορίστηκε και νέα συνάντηση.

- Συζητήθηκε για το εάν το «μνημόνιο κατανόησης» πρέπει να ενσωματωθεί στους κανονισμούς της ΕΠΟ ή, όχι. Ο κ. Κουρίδης, με τη στωικότητα η οποία τον διακρίνει, άκουσε κι άλλες διάφορες προτάσεις αδιαμαρτύρητα και χωρίς άστοχες παρεμβάσεις, όπως το να μην μπει στους κανονισμούς, αλλά να συμπεριληφθεί ως παράρτημα, όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

- Έγινε συζήτηση για την περίπτωση του Αρη που δεν έχει υπαχθεί στο μνημόνιο κατανόησης και έχει προσφύγει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, όπως και το κατά πόσον η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου ή, τους εξαιρεί.

- Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, το οποίο πρέπει να δημιουργηθεί ως τα τέλη Ιουνίου και ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα, με την πλευρά του ΠΣΑΠ να επισημαίνει πως αν δεν δημιουργηθεί έγκαιρα το Ταμείο τότε το μνημόνιο δύναται να καταστεί ανενεργό.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου