Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

To “ΣΔΟΕ” της ΟΥΕΦΑ «κόβει» ΠΑΣ και ΠΑΟ


Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή της πέμπτης ελληνικής ομάδας είναι πολλοί πλέον όσοι βλέπουν Ξάνθη. Ούτε ΠΑΣ Γιάννενα ούτε Παναθηναϊκό.

Η πρόσφατη «έφοδος» των στελεχών της ΟΥΕΦΑ για την επανεξέταση των φακέλων προκάλεσε διάφορα σενάρια. Ποιός τους κάλεσε; Με ποιο σκοπό; Το έκανε η ΕΠΟ; Το έκανε ο ΠΑΟ για να πάρει αυτός την άδεια του ΠΑΣ; Το έκανε ο… Ολυμπιακός για να μην πάρει οριστικά ο ΠΑΟ την άδεια και να μη βγει Ευρώπη στη θέση του ΠΑΣ; Το έκανε η… Ξάνθη;

Αυτή η ειδική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ λειτουργεί από πέρσι με συγκεκριμένη σύνθεση και έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των αδειών στους συλλόγους που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και τις πειθαρχικές κυρώσεις σε περίπτωση παρατυπιών. Αν ο ΠΑΣ ή ο ΠΑΟ χάσουν την άδεια που πήραν σε δεύτερο βαθμό από την ΕΠΟ, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πάνε στο CAS. Δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα.

Το πιθανότερο είναι ότι η ΟΥΕΦΑ κάτι υποψιάστηκε σχετικά με την αρτιότητα των φακέλων, λόγω της αρνητικής στάσης που τήρησε σε όλη τη διαδικασία ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Και γι΄αυτό έκαναν ντου και πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. Και το πιθανότερο είναι, βάσει των πληροφοριών που έχουμε, ότι ούτε ο ΠΑΣ ούτε ο Παναθηναϊκός θα περάσουν το τεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ΣΔΟΕ. Κι ότι στην Ευρώπη θα βγει η Ξάνθη.

Ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα των ημερών έχει να κάνει με τον Ιβοριανό ποδοσφαιριστή Σισοκό, ο οποίος έπαιξε πέρσι στον Παναθηναϊκό δανεικός από την Βόλφσμπουργκ. Φέτος η γερμανική ομάδα τον παραχωρεί με μεταγραφή, ζητάει περίπου 700 χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με δηλώσεις και δημοσιεύματα υπάρχει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Πίσω από την κουρτίνα, μπορεί να βγει όμως ο… Βαγγέλης! Να πληρώσει τους Γερμανούς, να πάρει τον Σισοκό και να προκαλέσει επικοινωνιακό πλήγμα στον Ιβάν, καθώς στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ήδη πανηγυρικό κλίμα για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Για να δούμε τι θα δούμε σε ένα καλοκαίρι που παρότι δεν έχει χρήμα, θα έχει ωραίες μεταγραφικές και παρασκηνιακές ιστορίες στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου