Σελίδες

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Bundesliga


Μπούντεσλιγκα είναι η ανώτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Μπούντεσλίγκα μεταφράζεται ως Ομοσπονδιακός Όμιλος, οπότε συμβαίνει να ονομάζονται έτσι πολλά πρωταθλήματα και κατηγορίες διαφόρων αθλημάτων γερμανόφωνων χωρών.
Η γερμανική ποδοσφαιρική Μπούντεσλιγκα ιδρύθηκε το 1963, σχετικά καθυστερημένα σε σχέση με τις εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες άλλων ποδοσφαιρικά προηγμένων κρατών, που είχαν ιδρυθεί πολύ παλιότερα.

Η Μπούντεσλιγκα αποτελείται από δύο κατηγορίες, την “1. Bundesliga“ και την 2. Bundesliga ή Zweite Liga, η οποία ιδρύθηκε το 1974. Οι δύο κατηγορίες είναι επαγγελματικές ενώ οι χαμηλότερες είναι ερασιτεχνικές. Οι επόμενες κατηγορίες ονομάζονται Regionalligen και είναι χωρισμένες σε βόρειο και νότιο όμιλο. Οι χαμηλότερες, οι Oberligen, χωρίζονται σε εννέα με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Ακόμα χαμηλότερα είναι οι τοπικές κατηγορίες με διάφορες δομές. Από την περίοδο 2008-09 θα ιδρυθεί και τρίτη επαγγελματική κατηγορία, η 3. Bundesliga και οι Regionalligen θα διαιρεθούν σε τρεις ομίλους.

Ας γνωρίσουμε τις 18 ομάδες...

Αμβούργο
Αννόβερο
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία
Λεβερκούζεν
Μαϊντζ
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Νυρεμβέργη
Σάλκε
Στουτγκάρδη
Φραϊμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου
Χοφενχαϊμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου