Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Europa League Final: Πόρτο - Μπράγκα



Αυτό ήταν. Σήμερα θα μάθουμε την ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο του Europa Leauge και τον τίτλο της Κυπελλούχο Ευρώπης. Όπως και την περσινή σεζόν έτσι και φέτος θα το πάρει ομάδα προερχόμενη απο την Ιβηρική Χερσόνησο. Για την ακρίβεια, την περσινή σεζόν το νεοσύστατο Europa σήκωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης ομάδα της Ισπανίας,καθώς επικράτησε της Φούλαμ με σκορ 2-1 στην παράταση,ενώ στην κανονική διάρκεια είχαν μείνει στο 1-1. Σήμερα,το τρόπαιο διεκδικούν η Πόρτο και η Μπράγκα,ομάδες που έρχονται απο το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Δυο ομάδες που ξεκίνησαν απο άλλους δρόμους συναντήθηκαν,εδώ στον τελικό.

Η Πόρτο,έδωσε το πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 16 Σεπτεμβρίου,στους ομίλους του Europa League. Εκεί αντιμετώπισε την Μπεσίκτας,την Ραπίντ Βιέννης και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε έξι αγώνες 16 βαθμούς έχοντας συνολικά 5 νίκες και μόλις μια ισοπαλία στην έδρα της με αντίπαλο την Μπεσίκτας,παίρνοντας την πρωτιά απο τον δικό της όμιλο. Στην συνέχεια αντιμετώπισε στους ''32'' την Σεβίλλη την οποία κέρδισε στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας με 1-2,παρά την ήττα που δέχτηκε στην έδρα της με 0-1. Την επόμενη φάση των ''16'' στον δρόμο της βρέθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την οποία κέρδισε στα τελευταία λεπτά μέσα στην παγωμένη Μόσχα και καθάρισε για πλάκα στον επαναληπικό με τελικό σκόρ 2-1. Στην προημιτελική φάση η Πόρτο σκόρπισε την Σπαρτάκ Μόσχας,διότι νίκησε και στους δυο αγώνες με 5-1 και 2-5 αντίστοιχα. Στην ημιτελική φάση αντιμετώπισε τα ''κίτρινα υποβρύχια'' τα οποία βρήκαν το κενό που είχε στην αριστερή πλευρά χωρίς να το εκμεταλευτούν παραπάνω απο ένα ημίχρονο. Στην επανάληψη το 0-1 έγινε 5-1 και ο επαναληπτικός έμοιαζε μια...τυπική διαδικασία,στον οποίο η ομάδα του Αντρέ Βίλα Μπόας έχασε με σκορ 3-2.

Η Μπράγκα,άρχισε πολύ νωρίς τα ευρωπαϊκά ραντεβού. Απο την στιγμή που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα έδωσε προκριματικό αγώνα με στόχο την είσοδο στους ομίλους του Champions Leaugue. Αντίπαλος σε αυτό το δύσκολο έργο ήταν η Σεβίλλη με την Μπράγκα να παίρνει δυο μεγάλες νίκες.Στην έδρα της κέρδισε με το πολύ έθραυστο 1-0,ενώ στον επαναληπτικό κέρδισε με σκορ 3-4!Στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πήρε την τρίτη θέση σε έναν όμιλο με ομάδες όπως η Σαχτάρ Ντόνετσκ,η Άρσεναλ και η Παρτιζάν. Ως τρίτη πήγε στον επόμενο γύρο του Europa League και αντιμετώπισε την Λεχ Πόζναν. Στον πρώτο αγώνα έχασε με 1-0 αλλά στον επαναληπτικό κέρδισε με 2-0 και εξασφάλισε το εισιτήριο για την φάση των ''16''. Εκεί το θύμα της ήταν η Μεγάλη Λίβερπουλ. Κέρδισε τους κόκκινους με 1-0 στην πορτογαλία και πήρε το 0-0 στο ''Άνφιλντ''. Στην προημιτελική φάση σειρά είχε η Ντιναμό Κιέβου ομάδα δύσκολη και δυνατή στις αντεπιθέσεις. Στην παγωμένη Ουκρανία έβαλε εκτός έδρας γκολ και με το τελικό 1-1 πήγε έχοντας πλεονέκτημα στον επαναληπτικό. Εκεί κράτησε το 0-0 και έτσι πέρασε. Στα ημιτελικά του θεσμού είχε να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα,ομάδα γνώριμη απο το πρωτάθλημα της χώρας τους. Μπορεί να έχασε στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα,όμως πέτυχε γκολ εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το 1-0 στο σπίτι της,έφτασε στον σημερινό τελικό.

Διαιτητής,είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Βοηθοί του θα είναι ο Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ και ο Χεσούς Κάλβο Γκουανταμούρο,ενώ δίπλα απο τις δυο εστίες θα είναι ο Κάρλος Κλος Γκόμεθ και ο Ρουμπίνος Πέρεθ.


Στοιχηματικές Εκτιμήσεις

110 Πόρτο - Μπράγκα > Άσος > 1,40 Πέρασε 1-0
110 Πόρτο - Μπράγκα > Over > 1,65 Χάθηκε 1-0
110 Πόρτο - Μπράγκα > 4-6Γκόλ > 2,90 Χάθηκε 1-0
110 Πόρτο - Μπράγκα > Goal > 1,70 Χάθηκε 1-0
110 Πόρτο - Μπράγκα > 1/1 > 2,10 Πέρασε 1-0
014 - 321 Πόρτο - Μπράγκα > 15+Κόρνερ > 5,50 Χάθηκε 10Κόρνερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου