Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Δικαίωση ή CAS!


Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ καλείται να βγάλει τη Δευτέρα την απόφαση που ορίζουν οι κανονισμοί, στην υπόθεση της καταγγελίας του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού κατά της Κέρκυρας και του Πανιωνίου.

Από την περασμένη Τετάρτη (25/07) έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκδίκασης της Έφεσης την οποία έχει καταθέσει ο Εργοτέλης (και ο Παναιτωλικός) κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΕΙΜ, που απέρριψε τις καταγγελίες για παράνομες μεταγραφές του Πανιωνίου και της Κέρκυρας τον περασμένο Ιανουάριο.

Η υπόθεση έχει… ζορίσει την Ομοσπονδία. Αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης σε δεύτερο βαθμό. Προφανώς, λοιπόν, η καταγγελία δεν μπορεί να απορριφθεί όσο εύκολα την απέρριψε η ΕΙΜ. Και δεν μπορεί να απορριφθεί διότι βασίζεται ξεκάθαρα σε συγκεκριμένα άρθρα του Κανονισμού Ιδιότητας Μετεγγραφών, με βάση τα οποία θα έπρεπε να ανακληθούν τα δελτία των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν Κέρκυρα και Πανιώνιος τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό κατέγραψε και ο πρόεδρος της ΕΙΜ, ο οποίος ψήφισε υπέρ της καταγγελίας σε πρώτο βαθμό έναντι τεσσάρων που την απέρριψαν.

Τη στιγμή που πρώην παίκτες των καταγγελλόμενων, όπως ο Στολτίδης της Κέρκυρας, με επίσημες ανακοινώσεις τους μιλούν για τις οφειλές προς το μέρος τους, τα αρμόδια όργανα δε βλέπουν καμία παρατυπία. Τουλάχιστον μέχρι τώρα, γιατί η αλήθεια είναι ότι η Επιτροπή Εφέσεων έχει δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να ψάξει την υπόθεση.

Αυτό που “καίει” τους υψηλά ιστάμενους του ποδοσφαίρου είναι ότι Εργοτέλης και Πανιώνιος δεν τα έχουν βάλει μόνο με τον Πανιώνιο και την Κέρκυρα. Τα έχουν βάλει με ένα μεγάλο μέρος του συστήματος και εκείνους που το θρέφουν. Και όλοι μαζί δημιουργούν ΠΑΕ – τερατογενέσεις με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων. 

Όλοι στον Εργοτέλη έχουν αποφασίσει – όπως υποσχέθηκαν στον Απόστολο Παπουτσάκη – να φτάσουν την υπόθεση μέχρι τέλους. Και ακόμη κι αν τα εν Ελλάδι όργανα κλείσουν τα μάτια, θα προσφύγουν σε διεθνή, όπως το CAS. Εκεί όπου δικάζεται η ουσία της υπόθεσης χωρίς χαριτωμένες δικαιολογίες. σαν αυτές που ακούμε τις τελευταίες ώρες περί μη ύπαρξης δόλου των προέδρων των ΠΑΕ Κέρκυρα και Πανιώνιος, οι οποίοι υπέγραψαν τις υπεύθυνες δηλώσεις (ότι δεν υπάρχει οφειλή) που κατατέθηκαν στην ΕΙΜ για να προχωρήσουν σε μεταγραφές.

Έχουμε δει και έχουμε ακούσει τις τελευταίες ημέρες απίστευτες δικαιολογίες. Και έχουμε… πουντιάσει από τα παραθυράκια που κάποιοι ανοίγουν στους κανονισμούς.

Για να δούμε εάν εφαρμοστούν κάποια στιγμή αυτοί οι δύσμοιροι στην Ελλάδα κανονισμοί. Λίγες ώρες υπομονή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου