Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Πλάνο για 6 με 8 μεταγραφές»


Ο Μίτσελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην έντυπη έκδοση της Marca αναφέρθηκε στην προοπτική του Ολυμπιακού και το μεταγραφικό πλάνο που προβλέπει από 6 έως 8 προσθήκες.

Ο Μίτσελ είπε μεταξύ άλλων για:


Το κατά πόσον είναι για εκείνον ένα βήμα πίσω που άφησε την Ισπανία για την Ελλάδα: Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, η οποία θα με βοηθήσει να προσεγγίσω με άλλο τρόπο το ποδόσφαιρο.


Το τι του έχει ζητηθεί από τον Ολυμπιακό: Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, που θέλει να γίνει ακόμη πιο γνωστός σε διεθνές επίπεδο. Στην βαθμολογία της UEFA έχει την 33η θέση. Όμως επιθυμεί να πάει μπροστά, να προοδεύσει. Δεν θέλει μόνο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Επιζητεί την ευρωπαϊκή διάκριση.


Το τι αρμοδιότητες έχει και την ομάδα: Από την πρώτη ημέρα μου έχουν πει πως είμαι ο απόλυτος υπεύθυνος. Ό,τι θα παίρνω όλες τις αποφάσεις. Έχω καθημερινή συνεργασία με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και τον Χουάνχο Λορένθο, ούτως ώστε να γίνονται πράξη αυτά που θέλουμε. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όμως θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση στο ρυθμό των αγώνων. Ο αποκλεισμός από τη Λεβάντε ήταν ένα μάθημα για εμάς, προκειμένου να καταλάβουμε την ένταση και το ρυθμό που πρέπει να έχουμε για να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη. Ό,τι είναι αρκετό για το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν αρκεί για την Ευρώπη.

Το πως μεταδίδει αυτά που θέλει στους παίκτες του: Αυτό ήταν ένα από τα σημεία που με απασχολούσαν περισσότερο, έτσι ώστε να μπορώ να μεταδίδω σωστά αυτό που θέλω. Η επικοινωνία με τους παίκτες είναι βασικότατη. Έχουμε κάποιους πάικτες  που μιλούν ισπανικά, ενώ ο Βίκτορ μιλάει αγγλικά. Εγώ προσπαθώ να βελτιώσω τα αγγλικά μου, αλλά έχουμε συνεχώς δίπλα μας και έναν μεταφραστή.

Την χρονική συγκυρία που πήγε στον Ολυμπιακό: Υπήρχε η επιλογή να έρθω τον Ιούνιο, αλλά η διοίκηση του Ολυμπιακού μας είπε ότι την ενδιέφερε να ξεκινήσουμε αμέσως, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια αξιολόγηση για να οργανώσουμε καλύτερα το μέλλον. Είναι αλήθεια πως το πρωτάθλημα έχει σχεδόν κερδηθεί, αλλά το πρώτο που κάναμε, ήταν να πούμε στην ομάδα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά όλους τους αγώνες που απομένουν και πως ο δικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε και τους 30 πόντους που απέμεναν.

Ήδη έχουμε 9 στους 9, ξεκινήσαμε με 13 πόντους πλεονέκτημα και τους κάναμε 16, οπότε σίγουρα κάτι φαίνεται να έχουμε κάνει και εμείς σωστά. Θέλουμε κάθε παιχνίδι στο πρωτάθλημα να είμαι μια προετοιμασία για την επόμενη σεζόν και το ίδιο θα κάνουμε στο Κύπελλο. Την Κυριακή εναντίον του Άρη, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω ότι παίξαμε αρκετά καλά, στον δρόμο που ψάχνουμε.

Το κατά πόσον η άφιξή του στον Ολυμπιακό θα φέρει το καλοκαίρι Ισπανούς παίκτες: Δεν το ξέρω. Προς το παρόν αναλύουμε, ψάχνοντας ένα ρόστερ 25 παικτών, ενώ παράλληλα μελετούμε δανεισμούς και αποδεσμεύσεις. Σκεφτόμαστε ότι θα χρειαστούμε 6-8 ποδοσφαιριστές, αλλά δεν γυρίζουμε την πλάτη μας σε κανέναν απ' αυτούς που υπάρχουν. Βέβαια συγχρόνως γνωρίζουμε την κατάσταση που υπάρχει με την οικονομική κρίση.

Το εάν έχει μπει στο πνεύμα του τι είναι ο Ολυμπιακός: Ναι. Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο στην Ελλάδα με μεγάλη κοινωνική απήχηση και πάντοτε έχει παρουσία στα πρωτοσέλιδα. Υπάρχει πίεση που έχουν όλοι οι μεγάλοι σε οποιαδήποτε χώρα και η πίεση αυτή είναι τεράστια.

Τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την λατρεία του κόσμου προς το πρόσωπο του 'Τσινγκούρι': Είναι φυσιολογικό, γιατί έκανε μια καταπληκτική δουλειά και έθεσε τις βάσεις ώστε να αλλάξει το μέλλον του συλλόγου. Είναι λοιπόν λογικό όλος ο κόσμος εδώ πέρα να μιλάει με καλά λόγια για τον Βαλβέρδε.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου