Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Πρώτη» με γκολάρα ο Λάζαρος! (vid)



Μπήκε στο 69' στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπολόνια και στο 84' με φοβερό σουτ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος χάρισε την νίκη στην ομάδα του κόντρα στη Φιορεντίνα(2-1)!


Στο φινάλε των μεταγραφών ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Μπολόνια. Μέχρι και το αποψινό παιχνίδι δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής, με τον Στέφανο Πιόλι να τον ετοιμάζει για την αναμέτρηση κόντρα στη Φιορεντίνα. Και ο διεθνής μεσοεπιθετικός τον δικαίωσε!


Έχασε έδαφος η Φιορεντίνα
Στα του ματς, η 26η αγωνιστική έκλεισε με το ντέρμπι dell’Appennino, που είχε αναβληθεί την περασμένη Κυριακή (24/02) λόγω ισχυρής χιονόπτωσης. Η Μπολόνια υποδέχθηκε την Φιορεντίνα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που σκόραρε στο ντεμπούτο του και έδωσε τη νίκη και μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του, με τους βιόλα να χάνουν έδαφος στη μάχη για έξοδο στο Champions League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να φτάνουν μία ανάσα από το 1-0 μόλις στο 3', όταν ο Γκαμπιαντίνι με ξερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βιβιάνο. Δεν πέρασαν ούτε 2', πριν οι φιλοξενούμενοι απαντήσουν, όταν ο Κουαδράδο (πριν τον Κολομβιανό ακούμπησε την μπάλα ο Μιλιάτσιο, που ήταν σε θέση οφσάιντ) μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και η επόμενη ευκαιρία έγινε γκολ. Οι παίκτες του Μοντέλα έφυγαν στην αντεπίθεση, οι αντίπαλοί τους... βαρέθηκαν να γυρίσουν και με παράλληλες πάσες των Μιλιάτσιο και Ακουιλάνι η άμυνα της Μπολόνια άνοιξε, με τον Λιάγιτς να κάνει το 0-1! Τα σουτ των Κονέ (και πάλι βασικός) και Λιάγιτς δεν βρήκαν στόχο, με τον Τζιλαρντίνο να μην προλαβαίνει για λίγο μετά το γύρισμα του Γκαμπιαντίνι και τον Βιβιάνο να βγάζει το σουτ του πρώτου στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους παίκτες του Πιόλι να μπαίνουν καλύτερα και το παιχνίδι να παραμένει ανοιχτό, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της. Το καλό μακρινό σουτ του Λιάγιτς στο 49' πέρασε άουτ και στην επόμενη καλή φάση η Μπολόνια έφτασε στην ισοφάριση. Ήταν το 58', όταν ο Ντιαμάντι εκτέλεσε το φάουλ και ο Μότα με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1! Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι απειλούσαν περισσότερο, δεν άφησαν πολλούς χώρους στους αντιπάλους τους και έχασαν ευκαιρίες με Κερούμπιν και Ντιαμάντι.

Στο 69' έγινε η αλλαγή που τελικά έκρινε και το παιχνίδι, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να παίρνει τη θέση του Γκαμπιαντίνι για το ντεμπούτο του στη Σέριε Α. Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, οι βιόλα δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά, με την απόδοση του Μπόρχα Βαλέρο να έχει πέσει κατακόρυφα και μετά το 70' η πίεση στα καρέ του Βιβιάνο αυξήθηκε. Στο 76' το σουτ του Ταϊντέρ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου στο 83', με τον Έλληνα άσο να βρίσκει δίχτυα μετά από λίγα δευτερόλεπτα με ωραίο σουτ εκτός περιοχής για το 2-1! Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Φιορεντίνα, με την κεφαλιά του Τόνι από την μικρή περιοχή να περνάει ψηλά άουτ στο 3' των καθυστερήσεων και την Μπολόνια να φτάνει στη μεγάλη νίκη.

Μπολόνια (Στέφανο Πιόλι): Κούρτσι, Μότα (73' Γκάρικς), Άντονσον, Κερούμπιν, Μορλέο, Κριν, Πέρες (48' Ταϊντέρ), Κονέ, Ντιαμάντι, Γκαμπιαντίνι (69' Χριστοδουλόπουλος), Τζιλαρντίνο

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Μοντέλα): Βιβιάνο, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ (89' Λαρόντο), Μιλιάτσιο (86' Τόνι), Ακουιλάνι, Βαλέρο, Κουαδράδο, Λιάγιτς (83' Σισοκό), Γιόβετιτς


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου