Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Θα το πάρει αήττητος λέμε…



Οι επιτάφιοι του ΠΑΟΚ, ο μοιραίος αλλά χρήσιμος Φουστέρ, οι Φορναρόληδες που δεν φτουράνε, τα φισέκια του Αστέρα, ο Σερ Άλεξ, ο Μουρίνιο και ο Νίκος Αλέφαντος σε μεγάλα κέφια, σχολιάζει τα πάντα όλα στον sportdog.


• Ο Ολυμπιακός παρά το ταξίδι στη Γερμανία και το δύσκολο ματς με τη Σάλκε, πήγε στην Τούμπα κι έπαιξε σαν πρωταθλητής αήττητος. Αυτό είχα πει στις αρχές της σεζόν, αυτό είπα και πριν το ματς στην Τούμπα. Ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει αήττητος. Θέλουν να πιάσουν το ρεκόρ που είχε κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Μπόμπεκ παλιά. Ευκαιρία είναι φέτος με τέτοιο πρωτάθλημα...


• Ξεκίνησε πολύ καλά στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός, πίεσε τον ΠΑΟΚ, μου άρεσε που πίεσε ψηλότερα, έλα μωρέ με τα χαφ του ΠΑΟΚ, τόσες φορές τους έχω αποκαλέσει βαδιστές και αργούς σαν επιτάφιο.

• Τους πήρε το κέντρο ο Ολυμπιακός. Και με τι χαφ, όχι με τίποτα τρομερό, θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός στα χαφ. Ο Μοντέστο και ο Μανιάτης είναι για να κόβουν και ελάχιστα πράγματα για ανάπτυξη, ο δε Μασάντο μετριότητα πάλι. Διάλεξε λάθος στρατηγική όμως ο ΠΑΟΚ! Το παιχνίδι που έκανε βόλευε τον Ολυμπιακό. Με βαθιές μπαλιές έψαχνε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στην πλάτη της άμυνάς του. Λάθος γιατί ο Ολυμπιακός έχει γρήγορους παίκτες πίσω. Μόνο ο Σιόβας δεν είναι γρήγορος, αλλά στις ψηλές μπαλιές είναι πολύ καλός, όπως και ο Μανωλάς που είναι αλτικός και με την ταχύτητά του βγαίνει δεξιά- αριστερά να δίνει βοήθειες. Και τα μπακ του Ολυμπιακού είναι γρήγοροι παίκτες.

• Ήταν εντελώς ακίνδυνος λοιπόν ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το β’ ημίχρονο και είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, να το κάνει 0-2. Ο Φουστέρ ήταν μοιραίος παίκτης, ειδικά στο 65΄ βάλε το, δεν χάνονται αυτά! Όμως θέλω να σταθώ στο Φουστέρ. Έχω αναφέρει επανειλημμένως ότι είναι απαραίτητος γιατί πατάει περιοχή, αφού ο Ολυμπιακός δεν παίρνει γκολ από τα χαφ του, δεν πατάνε περιοχή. Δείτε λοιπόν το ματς αυτό, σε όλες τις φάσεις του Ολυμπιακού ήταν μέσα ο Φουστέρ που πάταγε περιοχή και τον ένιωθε η άμυνα του ΠΑΟΚ.

• Προσέξτε τις φάσεις: Και στην γκολάρα του Τζιμπούρ, απ’ τη μπαλιά του Αμπντούν βγαίνει ο Γλύκος για να σώσει αφού είναι στην καρδιά ο Φουστέρ έτοιμος να σκοράρει. Αποκρούει ασταθώς ο Γλύκος μπροστά απ’ τον Φουστέρ, πάει η μπάλα στον Τζιμπούρ και την καρφώνει. Αργότερα πάλι ο Αμπντούν  καρμπόν σέντρα από αριστερά, πάει η μπάλα στον Φουστέρ μέσα στην περιοχή, σουτάρει, αποκρούει ο Γλύκος στη γωνία. Έπειτα πάλι ο Φουστέρ μέσα στην περιοχή, πλασάρει με το αριστερό, λίγο άουτ, άλλη μεγάλη ευκαιρία.

• Οι αλλαγές του Ζαρντίμ δεν βοήθησαν. Στο τέλος ισοφαρίστηκε ο Ολυμπιακός πάντως από μία αδράνεια. Όταν έρχεται η μπάλα από την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού, το δεξί μπακ πρέπει να κάνει διαγώνια κάλυψη και να κλίνει προς το κέντρο. Εκεί ο Τοροσίδης δεν ακολούθησε τη φάση όπως έπρεπε. Ακολούθησε τον Αθανασιάδη αλλά όχι όπως έπρεπε, δεν τον έβαλε πλάτη. Και έφαγε ο Ολυμπιακός ένα γκολ προβλέψιμο, αυτό κάνει ο Αθανασιάδης, μπορεί να είναι ανύπαρκτος για όλο το ματς και να περιμένει μία τέτοια φάση για να το βάλει.

• Λίγος ο ΠΑΟΚ πάντως και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Σε δύο απανωτά ματς φάνηκε λίγος.

• Παναθηναϊκό είδα στον Πλατανιά, εντάξει η διαιτησία με τα λάθη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν. Είναι τρομερό αυτό το πράγμα που τραβάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Είναι Παναθηναϊκός αυτό; Έτσι τον ξέραμε εμείς τον Παναθηναϊκό όλες τις προηγούμενες δεκαετίες; Θέλει παίκτες, πώς να το κάνουμε, οι Φορναρόληδες και οι Τσοτσέδες δεν φτουράνε. Ο Ολυμπιακός έχει δύο σεντερφοράρες.

• Για τον Αστέρα Τρίπολης είπα στις πρώτες αγωνιστικές ότι μην εκπλαγείτε αν τερματίσει δεύτερος στη βαθμολογία. Με τέτοια πτώση που έχουν οι άλλοι φέτος. Ωραία ομάδα είναι αυτή, έχει καλούς παίκτες, φεύγουν φισέκια μπροστά, και προσέχει και την άμυνα πλέον ο Τσιώλης. Χτυπάει όλα τα ματς στην έδρα του με ωραία μπάλα, έξω μόνο δεν παίζει έξυπνα. Αυτή η ομάδα εκτός έδρας πρέπει να δίνει χώρο στον αντίπαλο, να τον περιμένει στη σέντρα, γιατί έχει γρήγορους παίκτες και μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές στην κόντρα.

• Το μεγαλύτερο έγκλημα της ΑΕΚ ήταν που το καλοκαίρι δεν πήραν έναν καλό επιθετικό. Τον Γενάρη αυτό πρέπει να κάνουν. Έναν καλό επιθετικό να τους ξελασπώνει. Τόσοι ΑΕΚτσήδες με λεφτά υπάρχουν, ας τσοντάρουν από ένα φράγκο ο καθένας να πάρουν έναν κυνηγό κλάσης να τους σώσει. Το ίδιο έγκλημα έκανε και ο Μπάγεβιτς στον Ατρόμητο μετά τη φυγή του Μήτρογλου και βλέπουμε τι διαφορά έχει ο Ατρόμητος σε σχέση με πέρσι.

• Ο ΠΑΣ Γιάννενα που πάει καλά, αυτή τη φορά δεν έπιασε την απόδοση που έκανε μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τον αδικεί τον ΟΦΗ η ήττα. Ισοπαλία θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Στο α’ ημίχρονο δεν ήταν καλός ο ΟΦΗ, όμως στο β’ μέρος ανέβηκε πολύ.
• Ο Πανιώνιος έχει φτιάξει καλή ομάδα, αλλά ο Ελευθερόπουλος τι κάνει με τον Κολοβό, έχει προσωπικά; Έναν παίκταρο έχετε ρε, έναν, γιατί δεν παίζει πολύ;    
 
• Στο εξωτερικό είδα μια εκπληκτική Γιουνάιτεντ, πάλι ανέτρεψε παιχνίδι, πίσω τρώει εύκολα το γκολ, αλλά μπροστά πετάει. Σε ορισμένα πράγματα βγάζω το καπέλο στους Άγγλους, ξέρουν να τιμάνε. Έχω πάει στο Ολντ Τράφορντ κι έχω δει το άγαλμα του Ματ Μπάσμπι, σε πιάνει δέος, τώρα όμως κάνατε το πιο σωστό: Τιμήσανε με άγαλμα τον Φέργκιουσον εν ζωή, αυτό έχει αξία, να το βλέπει και να χαίρεται ο άνθρωπος, όχι όταν πεθάνει! Τι να το κάνεις να σε τιμάνε όταν είσαι πεθαμένος, η αξία είναι να είσαι ζωντανός ήρωας! Ο άνθρωπος πρέπει να τιμάται ζωντανός.

• Ο Μουρίνιο έχει βγει νοκ άουτ στο ισπανικό πρωτάθλημα φέτος, θα τα δώσει όλα για να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ. Ξέρετε πόσο το θέλει μέσα του; Θα λυσσάξει. Να έχει να λέει ότι πήρε με τη Ρεάλ και πρωτάθλημα και Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, ότι τα πήρε όλα και με την Πόρτο, ότι τα πήρε όλα και με την Ίντερ, ότι πήρε και πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Τσέλσι και ότι είναι ο μόνος προπονητής στην ιστορία που πήρε Τσάμπιονς Λιγκ με 3 διαφορετικές ομάδες! Θα μείνει αθάνατος αν το καταφέρει αυτό.

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου