Σελίδες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Πιθανή αποχή της από την Eurovision 2013;



Παρά το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση της Κύπρου είχε προσφάτως επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2013, μια σημερινή συνέντευξη του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, κου Μάκη Συμεού, έρχεται να επισκιάσει τις προσδοκίες όλων αναφορικά με την παρουσία της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Η εν λόγω συνέντευξη παραχωρήθηκε στην Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπου, μεταξύ άλλων, ο κος Συμεού αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της Μεγαλονήσου, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τις προοπτικές της συμμετοχής της χώρας στην διοργάνωση του Malmo. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η χώρα διέρχεται μιας κρισιμότατης οικονομικής φάσης, η οποία επισφραγίστηκε πρόσφατα από την είσοδό της στον «μηχανισμό στήριξης» του Δ.Ν.Τ, κατά συνέπεια εγείρονται φόβοι για πιθανές ενστάσεις που ενδεχομένως να προκαλούσε μια συμμετοχή στην Eurovision. Παρά ταύτα, ο κος Συμεού υπογραμμίζει πως το ζήτημα «συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού» έχει αποβεί επικερδές για το ίδιο το ΡΙΚ, κατά τα τελευταία έτη, αφού οι υψηλές τηλεθεάσεις του προγράμματος αποφέρουν και τα αντίστοιχα διαφημιστικά έσοδα.

Σε κάθε περίπτωση, καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα, αφού το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και να διαλευκανθεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συγκληθεί για να συνεδριάσει το Δ.Σ. του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού. Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οργανισμού ξεκαθαρίζει πως, σε περίπτωση συμμετοχής της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό, το συνολικό budget που θα διατεθεί για το συγκεκριμένο project θα είναι το χαμηλότερο δυνατό, είτε διοργανώνοντας εθνικό τελικό με νέους καλλιτέχνες, είτε προχωρόντας σε απ’ ευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη του οποίου η δισκογραφική εταιρεία θα θελήσει να συνδράμει στο κόστος της απσοτολής.

Εν αναμομή των επίσημων και οριστικών αποφάσεων εκ μέρους του ΡΙΚ, λοιπόν, τα στελέχη του οποίου καλούνται τις επόμενες ημέρες να κρίνουν εάν η Κύπρος θα ακολουθήσει την πορεία της Πολωνίας και της Πορτογαλίας, οι οποίες ήδη δήλωσαν την αποχή τους από την Eurovision 2013, ή εάν τελικά η χώρα θα είναι παρούσα στη διοργάνωση της Σουηδίας, τον ερχόμενο Μάιο.

ogaegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου