Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Copa America 2011: Λίγα λόγια για την Διοργάνωση!


Το Κόπα Αμέρικα (Copa América) 2011,είναι η 43η διοργάνωση του ποδοσφαιρικού κυπέλλου της Νότιας Αμερικής.Όπως και όλες οι προηγούμενες διοργανώσεις, θα διοργανωθεί από την ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής, ΚΟΝΜΕΜΠΟΛ (CONMEBOL). Η Πρεμιέρα είναι σε λίγη ώρα απο τώρα. Στις 03:45 η Οικοδέσποινα Αργεντινή αντιμετωπίζει την Βολιβία.
 Όπως γίνεται από τη διοργάνωση του 1993 η ομάδα του Μεξικού προσκλήθηκε να παίξει στο Κόπα Αμέρικα. Φέτος όμως, όπως ανακοίνωσε η CONCACAF η χώρα της Β. Αμερικής θα στείλει την ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων με κάτω των 23 ετών παίκτες συμπεριλαμβάνοντας και πέντε μεγαλύτερους επαγγελματίες.
Η Ιαπωνία (η άλλη χώρα που προσκλήθηκε), στην αρχή η συμμετοχή της ήταν υπό αμφισβήτηση μετά το σεισμό και το τσουνάμι στο Σεντάι στις 11 Μαρτίου 2011. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιαπωνίας όμως ανακοίνωσε στις 16 Μαρτίου 2011 πως η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα συμμετάσχει. Η απόφαση αυτή όμως κράτησε μέχρι τις 4 Απριλίου, όταν δηλαδή η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ασιατικής χώρας ακύρωσε την Ιαπωνική εκπροσώπηση στην Αργεντινή. Η απόφαση άλλαξε και πάλι στις 14 Απριλίου, αφού μετά από συνάντηση με την επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αργεντινής, η αντίστοιχη Ιαπωνική ανακοίνωσε και πάλι πως θα συμμετάσχει στο τουρνουά χρησιμοποιώντας παίκτες που αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τελικά, στις 16 Μαΐου 2011, μετά από τη διαφωνία των Ευρωπαϊκών συλλόγων να αφήσουν τους παίκτες για να παίξουν στο Κόπα Αμέρικα 2011 η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ιαπωνίας και πάλι αποχώρησε. Έτσι, η ομάδα της Κόστα Ρίκα δέχθηκε την πρόσκληση που της έγινε και θα αντικαταστήσει αυτή την Ιαπωνία.

Στάδια
  1. Μπουένος Άιρες Στάδιο "Monumental Antonio Vespucio Liberti" Χωρητικότητα: 57.900
  2. Σάντα Φε Στάδιο "Brigadier General Estanislao López" Χωρητικότητα: 57.000
  3. Κόρντομπα Στάδιο "Mario Alberto Kempes" Χωρητικότητα: 23.000
  4. Χουχουί Στάδιο "23 de Agosto" Χωρητικότητα: 36.000
  5. Λα Πλάτα Στάδιο "Ciudad de La Plata" Χωρητικότητα: 40.300
  6. Σαν Χουάν Στάδιο "del Bicentenario" Χωρητικότητα: 20.400
  7. Σάλτα Στάδιο "Padre Ernesto Martearena" Χωρητικότητα: 40.000
  8. Μεντόζα Στάδιο "Malvinas Argentinas" Χωρητικότητα: 25.000

Συμμετέχουν

Αργεντινή (Διοργανωτές)

Βενεζουέλα

Βολιβία

Βραζιλία (Κάτοχοι)

Ισημερινός

Κόστα Ρίκα (Προσκλεκλημένοι για να αντικαταστήσει την Ιαπωνία που αποχώρησε)

Κολομβία

Μεξικό

Ουρουγουάη

Παραγουάη

Περού

Χιλή


Ευχαριστούμε την Εγκυκλοπαίδεια ''ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ'' για τις πληροφορίες!
Περισσότερα για την Διοργάνωση απο τις αναρτήσεις,αλλά και την ειδική σελίδα στο πάνω μέρος του blog!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου