Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Superligaen



Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Δανίας είναι η ανώτερη διοργάνωση ποδοσφαίρου στη Δανία. Η πρώτη διοργάνωση που αναγνωρίζεται επίσημα διεξήχθη το 1913. Τους περισσότερους τίτλους κατέχει η Κοπεγχάγη Μπόλντκλουμπ (ΚΒ) η οποία έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα και ακολουθεί η Μπρόντμπι με 10. Την τελευταία δεκαετία κυριαρχεί η Φ.Κ. Κοπεγχάγη, ομάδα που δημιουργήθηκε το 1992 από την συγχώνευση δύο ισχυρών ομάδων της Κοπεγχάγης, της Κοπεγχάγης Μπόλντκλουμπ και της Β 1903.


Πρεμιέρα κάνει σήμερα το πρωτάθλημα της Δανίας,με την αντίπαλο του Παναθηναϊκού,την Οντένσε να αντιμετωπίζει την Νόρντζελαντ. Οι 12 ομάδες τίθενται λοιπόν αντιμέτωπες 3 φορές μεταξύ τους (σύνολο 33 αγώνες), με κάποιες εξ αυτών να ευνοούνται από την κλήρωση που γίνεται για την έδρα και να αγωνίζονται δύο φορές εντός. Οι ομάδες που τερμάτισαν στις έξι πρώτες θέσεις στο περασμένο πρωτάθλημα θα παίξουν ένα ματς περισσότερο στην έδρα τους (17 έναντι 16 των υπολοίπων). 
Ο πρωταθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League της επόμενης χρονιάς, ενώ τις δύο θέσεις για το Europa League μέσω πρωταθλήματος θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα. Στον ίδιο θεσμό θα συμμετάσχει και η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο τελευταίες θέσεις (11η και 12η) υποβιβάζονται στην Viasat Sport Division.

Ας γνωρίσουμε τις 12 ομάδες...


Άαλμποργκ


Άαρχους


Κόγκε


Κοπεγχάγη


Λίνγκμπι


Μπρόντμπι


Μίντιλαντ


Νόρτζελαντ


Οντένσε


Σίλκεμποργκ


Σοντερίσκε


Χόρσενς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου