Σελίδες

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

«Τους γλεντάνε τους χαφ»...


Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο στη στήλη του στο katimagiko.gr το αγωνιστικό πρόσωπο που έχει παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στα μέχρι στιγμής φιλικά, εκφράζει τους προβληματισμούς του, ενώ αναφέρεται και για την αποχώρηση του Κέβιν Μιραλάς, την οποία χαρακτηρίζει μεγάλη απώλεια.

Ο Ολυμπιακός είναι αμοντάριστος. Εντελώς αμοντάριστος. Δεν λειτούργησε καμία γραμμή, δεν μου άρεσε. Ειδικά η άμυνα δεν έχει συνοχή. Σας είχα πει απ’ την αρχή ότι ο νέος προπονητής ήταν η χαρά του over στην Πορτογαλία και ότι απ’ τα πρώτα φιλικά δεν μου άρεσε η διάταξη της άμυνας- ανεξαρτήτως του ποιοι έπαιζαν. Η άμυνα δεν στήνεται σωστά, δεν είναι διάταξη αυτή, ακόμα και στα στημένα που είναι πιο εύκολο να διδάξει ένας προπονητής που πρέπει να στηθούν οι σέντερ μπακ, τι κάλυψη να δώσουν οι πλάγιοι.

Επίσης το πρέσινγκ έχω πει από τα πρώτα ματς ότι δεν μου αρέσει. Είναι ένα πρέσινγκ νεροζούμι. Όχι μόνο δεν πρεσάρει ψηλά, αλλά δεν πρεσάρει σωστά. Δικαίωμά του είναι του ανθρώπου να μην θέλει ψηλά το πρέσινγκ, αυτός το θέλει στα 2/3 του γηπέδου. Όμως το θέμα είναι ότι και εκεί που περιμένει, και εκεί που στήνεται, δεν πρεσάρει σωστά! Στα ματς που βλέπω, οι αντίπαλες ομάδες τους γλεντάνε τους χαφ του Ολυμπιακού! Φεύγανε στην κόντρα οι της Νάπολι πάλι και οι χαφ του Ολυμπιακού έβλεπαν τις πλάτες των αντιπάλων τους.

Είναι νωρίς ακόμα να κριθεί ο προπονητής, όμως σε 1 βδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα. Θα μου πείτε «σιγά το πρωτάθλημα». Ο Ολυμπιακός μπορεί να ρίχνει 4 και 5 γκολ στις περισσότερες ελληνικές ομάδες. Το πρωτάθλημα είναι σίγουρο ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός, το πιστεύω ακράδαντα. Όμως αν πάει έτσι να παίξει με καμία αγγλική ομάδα στην Ευρώπη, εγώ δεν θα σας πω τις μεγάλες, θα σας πω ακόμα και με την Σαουθάμπτον που την είδα, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Με Κοντρέρας και Σιόβα πίσω; Τον Κοντρέρας τον είδα αργό… Και έχει αρχίσει το πρωτάθλημα απ’ τις 8 Ιούλη στη Χιλή… Αναπολώ το δίδυμο Αβραάμ- Μέλμπεργκ.

Ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι έχουν έρθει πολλοί χαφ στον Ολυμπιακό, πολλοί χαφ και όχι άσχημοι παίκτες, τέτοιους χαφ δεν έχουν οι άλλες ελληνικές ομάδες, όμως δεν κάνουν τη διαφορά. Με τον Φέισα αμυντικό χαφ δεν ψήθηκα ποτέ, εγώ θέλω αμυντικό χαφ παικταρά. Έχεις Φέισα, έχεις Μοντέστο, έχεις Μανιάτη, έχεις Γκρέκο, έχεις Μασάδο, έχεις Ιμπαγάσα, έχεις Τάτο, έχεις Φουστέρ, έχεις και πολλούς παίκτες στην μπροστινή γραμμή, άλλους έξι (6) έχει μπροστά, ποιος θα πρωτοπαίζει, ποιοι θα μένουν έξω; Τι μούτρα θα υπάρχουν; Μια ομάδα έχει και τα εσωτερικά της, δεν είναι απλά τα πράγματα, οι παίκτες στραβώνουν όταν δεν παίζουν, δεν πρέπει να μαζεύεις πολλούς.
Τον μικρό τον Λυκογιάννη τι τον χαραμίζει για εξτρέμ. Δεν θα κάνει τη διαφορά εκεί, είναι δύσκολο, δεν θα παίζει. Με τα προβλήματα που έχουμε πίσω αριστερά, αυτός για εκεί έπρεπε να δουλευτεί, αριστερό μπακ να τον καθιερώσουν.

Πάμε τώρα στο θέμα Μιραλάς. Ξέρετε ότι ο Μιραλάς ήταν η αδυναμία μου. Από το δεύτερο ματς που τον είχα πρωτοδεί, φώναζα «αυτή είναι η παικτούρα». Τον θεωρώ μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ορφάνεψε το ελληνικό πρωτάθλημα. Χαιρόμουν να πηγαίνω στο γήπεδο και να βλέπω 3-4 ενέργειες του Μιραλάς που έκαναν τη διαφορά. Ήταν άλογο που κάλπαζε ντριμπλάροντας. Όμως αφού έφτασε να δώσει τόσα πολλά λεφτά η Έβερτον και αφού το παιδί ήθελε να φύγει, πώς να πεις όχι, καλά έκανε και τον έδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Το λέω με την ψυχή μου. Καλά έκανε και τον έδωσε. Θα ήταν λάθος να κλοτσήσει τόσα λεφτά και να κρατήσει έναν παίκτη μουτρωμένο, άψυχο, ανόρεχτο.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι πιστεύω ότι θα κάνει ο Μιραλάς στην Αγγλία. Σίγουρα εκεί είναι άλλο επίπεδο, ο ρυθμός είναι τελείως διαφορετικός, το πρωτάθλημα είναι πολύ ανώτερο. Όμως ο Μιραλάς αν είναι υγιής, πιστεύω ότι θα κάνει ζημιές εκεί. Να δούμε. Για το ελληνικό πρωτάθλημα πάντως ήταν μέγας παίκτης.

Το θέμα τώρα είναι η ομάδα. Δεν βλέπω τακτική. Βλέπω μπερδέματα. Η ομάδα δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Για ως τώρα μιλάω.

katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου