Σελίδες

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Θέλει χάφαρο εξάρι για Ευρώπη»



Εγώ όταν μιλάω στη στήλη, δεν θέλω να κοροϊδεύω τον κόσμο. Λέω πράγματα και για το καλό της ομάδας, τώρα που προλαβαίνουν να τα διορθώσουν. Ο Ολυμπιακός για να κάνει κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη, θέλει χάφαρο εξάρι. Μαζεύτηκαν όλα τα «δεκάρια» ή «κάτι σαν δεκάρια», και δεν έχουμε εξάρι κλάσης, ένα χάφαρο να τρέχει να αλωνίζει, να ξέρει και μπάλα. Εδώ μιλάμε ότι και κατοχή δεν μπορούν να κάνουν, αλλά και δεν κόβουν! Τα είδαμε στα φιλικά, τα είδαμε και με τη Βέροια. Πήγε η καρδιά μας στην κούλουρη.

Είχα πει για τον Κάρολ απ΄ τα φιλικά ότι προτιμάω τον Μέγερι για βασικό έτσι όπως τους έβλεπα, ότι είναι αμαρτία να κόψει τη φόρα του μικρού, ότι τον βλέπω έτοιμο και γρήγορο, ενώ τον Κάρολ δεν τον έβλεπα καλά. Δεν βλέπονταν λοιπόν στη Βέροια οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, τρέμανε τα χέρια τους. Και ο Κάρολ και ο Δασκαλάκης. Η πιο καλή ομάδα που είδα απ’ τις μικρές στην πρώτη αγωνιστική ήταν η Βέροια. Και ο μικρός ο Νιγηριανός πολύ καλός παίκτης, αλλά γενικώς δεμένη ομάδα η Βέροια, ταχύτατη ομάδα, με διπλά μαρκαρίσματα, έβγαιναν και με τρεις μπροστά!

Στον Ολυμπιακό είδα προβλήματα όπως στα φιλικά. Καμία σχέση με τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε. Για μέχρι τώρα μιλάω. Η ομάδα πέρσι είχε φιλοσοφία, είχε ταυτότητα, ενώ τώρα δεν βλέπω τακτική, βλέπω πράγματα στην τύχη να αφήνονται…

Η ομάδα πέρσι σε έπνιγε στο πρέσινγκ, είχε ταχύτητα, έχασες όμως και παίκτες κλειδιά. Όταν είχες Μέλμπεργκ, έβγαινε αυτός με τσαμπουκά πρώτος στη μπάλα. Τον ήθελα πάρα πολύ να μείνει. Είχες και τον Αβραάμ που με την ταχύτητά του σου έδινε την άνεση να ανεβαίνει η άμυνα ψηλά, σχεδόν στο ημικύκλιο της σέντρας. Διότι προλάβαινε να γυρίσει πίσω να καλύψει. Ξέροντας ότι θα στερηθούμε λόγω του τραυματισμού για τη μισή σεζόν τον Αβραάμ, ήθελα ακόμα περισσότερο να μείνει ο Μέλμπεργκ. Τα έλεγα το καλοκαίρι. Είχες και τον Μιραλάς ο οποίος έκανε τη διαφορά μπροστά. Τον είδα με την Έβερτον που μπήκε αλλαγή, καλός ήταν. Για να μην πηγαίνουμε μακριά, ο Ιμπαγάσα σε αυτήν την ηλικία, κι όμως έτρεχε πιο πολύ απ’ όλους και μαρκάριζε στη Βέροια! Αυτό δεν είναι νορμάλ για την ομάδα.

Στην άμυνα είναι αργά τα σέντερ μπακ, αν βρεθούν με σοβαρή ομάδα στην Ευρώπη που θα έχει γρήγορους επιθετικούς και χάφαρους, τι θα κάνουν… Εγώ δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι για τον Κοντρέρας, εγώ μέχρι τώρα τον βλέπω να παίζει σαν παλαίμαχος στον Ολυμπιακό. Είναι καλός για να έχει δύο στόπερ μπροστά του και να παίζει λίμπερο στα λίγα μέτρα... Όταν ανοίγεται ο Ολυμπιακός, οι αντίπαλοι φτάνουν στην περιοχή μας ανενόχλητοι. Μαζί με τον Σιόβα κάνουν αργό δίδυμο. Και απορώ με αυτά που ακούω για ταίριασμα ενός δεξιοπόδαρου με αριστεροπόδαρο σώνει και ντε. Βλέπω τις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη και οι περισσότερες έχουν δύο δεξιοπόδαρους στόπερ χωρίς πρόβλημα.

Ο Μασάδο δεν είναι για εξτρέμ. Δεν είναι για να γυρνάει να βοηθάει πίσω τον μπακ. Και θα έχεις για εξτρέμ δύο κοντούς που δεν έχουν κεφάλι; Δηλαδή όταν θα μπαίνει ο Αμπντούν από τη μια πλευρά, θα χώνεται διαγώνια ο Μασάδο; Το ίδιο και όταν θα μπαίνει ο Μασάδο, θα χώνεται από την άλλη ο Αμπντούν; Και από πίσω ποιος θα έρχεται, ο Ιμπαγάσα; Οι σέντρες πού θα πηγαίνουν; Μόνο στο φορ; Σαν την καλαμιά στον κάμπο θα είναι ο φορ με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός. Δεν κολλάνε αυτά. Πρέπει να ετοιμάσει τον Φουστέρ να βρει ρόλο.

Έχουν μαζευτεί όλα τα «δεκάρια» ή «κάτι σαν δεκάρια», αλλά έχεις μείνει χωρίς μεγάλο «εξάρι» και χωρίς πρωτοκλασάτους εξτρέμ! Έχει Τζόρτζεβιτς ο Ολυμπιακός; Έχει Γιαννακόπουλο; Έχει Γκαλέτι; Έχει Μιραλάς;
Το κοουτσάρισμα του Ζαρντίμ στη Βέροια ήταν περίεργο. Είχες ανοίξει και ήσουν έτοιμος να φας γκολ, φώναζε το κέντρο ότι ήθελε ενίσχυση, αλλά οι αλλαγές ήταν αλλού για αλλού. Ευτυχώς γλιτώσαμε.

Τα λέω όλα αυτά γιατί έχω απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό. Γιατί πιοστεύω ότι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που μπορεί να πάει καλά στην Ευρώπη.

Για τους αντίπαλους του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα τι να πω. Για κλάματα. Όταν είσαι Λεβαδειακός, παίζεις στην έδρα σου απέναντι στα δεύτερα του ΠΑΟ και δεν μπορείς σε αυτόν τον Παναθηναϊκό να βάλεις 1 γκολ και να πάρεις έστω την ισοπαλία, τι να λέμε. Κάτι παίκτες ο Παναθηναϊκός, έναν Λαγό κοντούλη πιτσιρικά, έναν Πίντο για τα θηρία, μην τους πιάσω όλους, μόνο ο Μαυρίας μπορεί να βγει, μόνο αυτός είναι καλό παικτάκι απ’ τους μικρούς. Τι μπάλα να δεις από αυτόν τον Παναθηναϊκό, γύριζα το κανάλι και έβλεπα ξένο ποδόσφαιρο!

Ο Φερέιρα ρίσκαρε λανθασμένα και ήταν τυχερός που του βγήκε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πατήσει άμα ξανακάνει στο μέλλον τα ίδια. Δεν ήταν σοβαρή σύνθεση αυτή. Πάνε να τα παίξουν όλα για όλα όμως με τη Μάλαγα γιατί εκεί είναι τα πολλά λεφτά.

Για την ΑΕΚ με πιάνει κι ένας πόνος μέσα μου. Εμείς οι παλιοί είχαμε μάθει να σεβόμαστε την ΑΕΚ, έπαιζε ωραία μπάλα. Αυτοί τώρα έτσι όπως τους είδα, ζήτημα είναι σε 10 ματς αν βάλουν 3 γκολ! Έτσι όπως είναι, αν δεν ενισχυθούν, αμφιβάλλω αν θα βάλουν 3 γκολ σε 10 αγώνες. Με κάτι ονόματα μέσα να σου φύγει το καφάσι, της κακομοίρας… Θα παλέψουν τα παιδιά, αλλά θα σκάσουν. Mαζευτείτε ρε ΑΕΚτζήδες που έχετε λεφτά, Μελισσανίδηδες, Νοτιάδες και Παππάδες, δώστε ρεφενέ από ένα ποσό να πάρετε τουλάχιστον μία σεντερφοράρα. Είναι ντροπή αυτή η εικόνα της ΑΕΚ, είναι ιστορική ντροπή.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για Μπεναγιούν και Ολυμπιακό. Έξω στις μεγάλες ομάδες δεν έπιασε, αλλά στην Ελλάδα θα κάνει αγγέλους. Όμως δεν είναι καθαρό εξτρέμ. Είδα και τον ΠΑΟΚ, δεν βλεπόταν. Μπορούσε να του κάνει μεγάλη ζημιά ο Πανθρακικός. Ποια ομάδα από αυτές μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό; Καμία. Ο Ολυμπιακός ακόμα και με τα προβλήματά του είναι η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα. Το ξαναλέω, όμως, ότι έχω απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό. Και πιστεύω ότι μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει καλά στην Ευρώπη...

katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου