Σελίδες

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Βασιλική» πρόκριση στα Πηγάδια



Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την Βέροια, που με τα τέρματα τον Καλογέρη και Ολαϊτάν πήρε το πρώτο της διπλό επί της Ξάνθης με 2-0 και πέρασε για πρώτη φορά στην φάση των 8 στον θεσμό του Κυπέλλου. 


Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα της Βέροιας στα Πηγάδια, με τους παίκτες του του Καλαϊτζίδη να μπαίνουν δυνατά από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με ξεκάθαρη πρόθεση να πιέσουν και να κυνηγήσουν ένα τέρμα.


Στην αντίπερα όχθη, η γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αρκετά μουδιασμένοι και έδειχναν να μην μπορούν να απειλήσουν την Βασίλισσα, παρόλο που είχαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση.


Η Βασίλισσα δημιουργούσε αρκετές φάσεις και έδειχνε να είναι μία μόνιμη απειλή, με τους Ολαϊτάν Μπαργκάν και Κόστλι να είναι σε «τρελά» κέφια και να προσφέρουν θέαμα με τους συνδυασμούς και τις εμπνεύσεις τους.


Η... δικαίωση ήρθε στο 37', όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα θα φτάσει έξω από την περιοχή στον αμαρκάριστο Καλογέρη ο οποίος με μονοκόμματο σουτ θα την στείλει στο παραθυράκι της εστίας του Λοντίγκιν, ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα του.


Η Ξάνθη, αφού έμεινε πίσω στο σκορ τα έχασε ακόμα περισσότερο και αντί να αντιδράσει και να βγει στην επίθεση εξακολούθησε να έχει παθητικό ρόλο στο γήπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πιέζουν ακόμα και γιά ένα δεύτερο τέρμα.


Στην επανάληψη, ο Καλαϊτζίδης οπισθοχώρησε την Βέροια, η οποία πλέον έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας, με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ και αν της δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους που θα άφηνε η Σκόντα.

Οι γηπεδούχοι αν και ανέβηκαν δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, αφού δεν έφταναν με αξιώσεις στην περιοχή της Βασίλισσας. Αντιθέτως, οι παίκτες της Βέροιας σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν να βγουν στην κόντρα και να εκθέσουν την άμυνα της Ξάνθης.

Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις και συγκεκριμένα στο 79' Γεωργιάδης και Κόστλι συνδυάστηκαν πολύ όμορφα, ο δεύτερος πάσαρε στον Ολαϊτάν μέσα στην μικρή περιοχή και αυτός με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.  

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ αρκετοί ήταν και οι φίλαθλοι που αποχώρησαν από το γήπεδο, απογοητευμένοι από το σκορ αλλά και την κακή εμφάνιση της ομάδας τους.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία ιστορική νίκη, την πρώτη τους στην έδρα της Σκόντα Ξάνθη, η ποία συνδυαστικέ και με την πρώτη πρόκριση της «Βασίλισσας του Βορρά» στην φάση των 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.  

Skoda Ξάνθη(Καλαϊτζίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Παϊτο, Βασιλακάκης (45' λ.τρ. Ράνος), Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν (58' Σολτάνι), Γούτας, Πλατέλλας (71' Μαρκόφσκι), Ονουάτσι.

Βέροια(Ουζουνίδης): Λόπες, Σνάουτσνερ, Καλί (86' Μπάρμπας), Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καλογέρης, Μορένο, Μπαργκάν (76' Γεωργιάδης), Ολαϊτάν (81' Μάνος), Κόστλι.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου