Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πιο Clasico δεν γίνεται (vid)!



Ο χορταστικός ημιτελικός Κυπέλλου (Ρεάλ-Μπάρτσα) έμεινε στο φτωχό 1-1, ενώ ήταν για 4-4. Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, τρομερό πάθος και κορυφαίος όλων ο πρωτάρης-σκόρερ Βαράν...


Ακόμα και εάν το είχες παίξει Under, όχι δεν γίνεται να το χάρηκες. Σίγουρα θα σου ήρθε να σκίσεις το απόκομμα του πρακτορείου (εκτός βέβαια εάν ήταν να το οικονομήσεις χοντρά). Να στεναχωρηθείς που δεν μπήκαν 8-10 γκολ. Υπερβολή θα πεις. Και όμως δεν ήταν! Κυριολεκτούμε. Για τόσο ήταν αυτό το «ταπεινό ντερμπάκι που σου πετούσε τα μάτια έξω σε κάθε λεπτό από τα 90 και κάτι που είχες την τύχη να το παρακολουθήσεις. Οποιος το έχασε... έχασε. 1-1 έληξε, αλλά ήταν για 4-4. «Τι ματσάρα ρε φίλε», μονολογείς ή λες στον διπλανό σου. Ηταν εκπληκτικό, χορταστικό και ακόμα και 0-0 να είχε λήξει, πάλι την ίδια αίσθηση θα σου είχε αφήσει.

Από που να το πιάσεις και πως να το περιγράψεις. Ξεκινάς πρώτα απ' όλα με έναν πιτσιρικά, αδύνατο, ψηλό με κάτι κανιά που κάνουν τάκλιν από τα 10 μέτρα. Ο Βαράν έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο σε Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και ήταν ο MVP της αγώνα. Αφού έκοψε ό,τι προλάβαινε, μιας και ο Καρβάλιο (χωρίς Πέπε, Σέρχιο Ράμος) βρισκόταν σε τρικυμία, έβαλε και το γκολ της ισοφάρισης. Ο μικρός ήταν χάρμα οφθαλμών και άφησε υποσχέσεις ότι μπορεί να γίνει ό,τι πιο καλό κυκλοφορεί στα σέντερ μπακ για την επόμενη 10ετία και ακόμα παραπέρα.

Ας το πάρουμε όμως από τον αρχή, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα. Η Βασίλισσα είχε πολλά προβλήματα απουσιών και ήταν πραγματικά μαγκιά το ότι κατάφερε να μην ηττηθεί. Ξεκίνησε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αρχηγό, ο οποίος έγινε ο πρώτος ξένος που φοράει το περιβραχιόνιο της σε clasico εδώ και 60 χρόνια. Φουριόζοι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και σε όλο το Α' μέρος έτρωγαν σίδερα. Αντιθέτως οι Καταλανοί έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν καλά το τόπι.

Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ανήκει σε αυτούς. Στο 15' ο Ινιέστα σήκωσε τη μπάλα πάνω από τους αμυντικούς, αλλά το μονοκόματο αριστερό του Ζορντί Αλμπα που ήταν μόνος του, πήγε απελπιστικά άουτ. Στο 20' ήρθε η απάντηση με το τρομερό γύρισμα του Μπενζεμά και τον Κριστιάνο να μην φτάνει τη μπάλα για λίγο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο χορός των χαμένων ευκαιριών και της απόλυτα ηδονικής ποδοσφαιρικής πανδαισίας. Στο 21' ο Τσάβι έφτασε πιο κοντά απ' όλους στο γκολ, τραντάζοντας το σίδερο σε εκτέλεση φάουλ (όγδοο δοκάρι στα επτά τελευταία μεταξύ τους, τέσσερα για κάθε ομάδα).

Τρία λεπτά αργότερα ο κάκιστος Καρβάλιο γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα προς τον Ντιέγο Λόπεθ. Ο Φάμπρεγας μπήκε σφήνα στη φάση, και αφού έκανε το κλέψιμο, έστρωσε στον επερχόμενο Τσάβι, αλλά ο κορυφαίος Βαράν έσωσε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή. Κάθε ευκαιρία του ενός, είχε και την απάντηση του. Στο 27' ο Μπενζεμά πήρε τη μπάλα από τον Καγιεχόν, αλλά το αριστερό του κατέληξε στο πλαϊνό της εστίας. Στο 35' ο Ντάνι Αλβες έσωσε τη Μπάρτσα από σίγουρο γκολ, όταν με τάκλιν πρόλαβε την πάσα του Καγιεχόν για τον ολομόναχο Μπενζεμά. Το ημίχρονο έκλεισε με τη Ρεάλ να πιέζει.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και η επανάληψη, όταν και πάλι ο Μπενζεμά με δυνατό σουτ (47') έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, για να έρθει η καυτή απάντηση της Μπαρτσελόνα. Στο 50' ο Μέσι έκανε την ασίστ και ο Σεσκ πήρε τη μπάλα μόνος του και πλάσαρε ανενόχλητος για το 0-1. Ηταν το δεύτερο γκολ του σε clasico και η 11η ασίστ για τον Μέσι. Συνολικά ο Αργεντινός έχει συμμετοχή στο 60% των 47 γκολ (17 δικά του και 11 ασίστ) στα 23 ντέρμπι που έχει δώσει το παρών. Κάπου εκεί ξεκίνησε η φουλ επίθεση των Μπλαουγκράνα που θέλησαν να κλειδώσουν την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς. Στο 52' ο Βαράν έκανε ένα ακόμα τρομερό τάκλιν και πρόλαβε τον Σεσκ πριν κάνει το 0-2. 

Λίγο αργότερα η Ρεάλ άγγιξε την ισοφάριση. Ο Εσιέν έκανε τη σέντρα, ο Κριστιάνο έβαλε το κεφάλι του, αλλά η μπάλα έξυσε το δεξί δοκάρι. Στο 73' ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Πέδρο μόνος του με τον Ντιέγο Λόπεθ πλάσαρε με εσωτερικό φάλτσο από αριστερά και κανείς δεν κατάλαβε πως έγινε και δεν μπήκε η μπάλα στο τέρμα. Και αφού η πίεση των φιλοξενούμενων δεν είχε αποτέλεσμα, ήρθε η ισοφάριση. Ο Οζίλ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βαράν με άλμα στον Θεό και δυνατή κεφαλιά έσωσε την ομάδα του από την ήττα. Στο 10λεπτο που ακολούθησε έγινε χαμός με εκατέρωθεν καλές στιγμές, αλλά γκολ άλλο δεν μπήκε.

περισσότερα σε λίγο...


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου