Σελίδες

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Υποψηφιότητα ΗΠΑ για το 2024



Μια ακόμη προσπάθεια για να αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα κάνει η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, καταθέτοντας φάκελο για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2024.


Τελευταία φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξένησαν το σπουδαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ήταν το 1996 στην Ατλάντα. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει δεχθεί δύο συνεχόμενα «χτυπήματα» αρχικά με την υποψηφιότητα της Νέας Υόρκης το 2012 και στη συνέχεια με αυτήν του Σικάγου το 2016. Οι σχέσεις ΔΟΕ-USOC δεν είναι ιδιαίτερα καλές τα τελευταία χρόνια, όμως οι Αμερικανοί δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν, βολιδοσκοπώντας την κατάσταση, ώστε να αποφύγουν μια ακόμη απόρριψη.


Για το λόγο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ, Σκοτ Μπλάκμαν απέστειλε επιστολή σε 35 δημάρχους, των 25 μεγαλύτερων πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών και 10 ακόμη που εκδήλωσαν στο παρελθόν ενδιαφέρον για τη φιλοξενία των Αγώνων, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα, ώστε να αξιολογηθούν στη συνέχεια οι όποιες προσφορές υπάρξουν.


Σύμφωνα με την καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η ΔΟΕ, οι Αμερικανοί έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια περιθώριο για να αποφασίσουν αν τελικά θα καταθέσουν φάκελο και ποια πόλη θα επιλέξουν. Πάντως, από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ επισήμαναν ότι η κίνηση αυτή, δεν σημαίνει απαραίτητα και την υποβολή υποψηφιότητας.

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε μια σειρά συζητήσεων με τις ενδιαφερόμενες πόλεις για την πιθανότητα υποψηφιότητάς τους, όπως επίσης την υποδομή, τους οικονομικούς πόρους και άλλα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας σε αυτή τη διαδικασία είναι να εντοπίσουμε μια πόλη που θα μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό φάκελο στην ΔΟΕ», είπε μεταξύ άλλων ο Μπλάκμαν.  

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου